Reisdagboek 10: Nomads in Portugal

Myanmar

Wij zijn Sander & Jody en hebben onze spullen en appartement verkocht, onze vrienden en familie gedag gezegd om de wereld rond te trekken.

Op thedutchnomads.nl nemen we je mee op reis in onze traveltips en inspireren we je met een locatie-onafhankelijk leven via de ultieme digital nomad guide

Jaaaa jongens, daar zijn we weer! Een nieuw reisverslag, dus dat betekent dat we weer op reis zijn! De afgelopen drie maanden hadden we een vakantie van ons digitale nomadenbestaan (al is bivakkeren bij je -schoon-ouders misschien net zo avontuurlijk ;-)) en dus is het weer tijd om je op de hoogte te brengen van onze nieuwe avonturen. Als je ons volgt op Instagram heb je ongetwijfeld al het een en ander voorbij zien komen en anders praten we je hier lekker bij. 

30 september; klaar voor vertrek

Waar we vorig jaar werden uitgezwaaid door vier emotionele ouders plus de chihuahua van (schoon)moeders, moesten we nu bij Eindhoven Airport uit een rijdende auto springen en werden onze backpacks uit het raam gegooid. Niet alleen wij wennen aan dit bestaan en afscheid nemen, onze naasten ook. Bepakt met een portie mondkapjes, onze backpacks die steeds meer slinken qua inhoud (want wij leren toch wel wat na zo’n jaar reizen) en met traditiegetrouw onze matchende reisoutfits aan waren we klaar voor vertrek. Dat vertrek was trouwens nog niet zo vanzelfsprekend. Ik neem je terug naar een paar weken eerder in Nederland. 

Even terug in de tijd, onze 'vakantie' in Nederland

De afgelopen drie maanden hebben we dus in Nederland vertoefd. Velen vroegen ons daar of we door corona waren teruggekomen, maar dat was niet het geval. (Meteen een goede test dat ze niet ons vorige reisverslag goed hebben gelezen want hierin leggen we de reden dat we terugkwamen uit). Anyway, no hard feelings en we strijken over ons hart als je dat even niet meer wist. 

Het is namelijk niet zo dat we Nederland vreselijk vinden of op de vlucht zijn. Nee, we (en dan met name ik, Jody) vind lage temperaturen, veel bewolking en regen echt vréééselijk. En ja, dan zit er maar een ding op: verkassen. Nu ben je in de Hollandse zomer ook alles behalve gegarandeerd van veel zonnestralen, maar we hebben niet mogen klagen. Tel daarbij op dat we twee weken op een huis mét zwembad mochten passen toen ‘t 35 graden was en je begrijpt dat wij het in Nederland helemaal niet zo slecht hadden. Ook zijn we tussendoor nog even in Rome geweest dus die drie maanden hebben we goed besteed. 

Oriënteren voor de volgende bestemming

Een risico van terugkeren naar Nederland was dat we niet wisten (en eigenlijk nog steeds niet weten) wat dan onze winterbestemming zou worden en de kans was aanwezig dat we in de winter/herfst zouden vastzitten in Nederland. Gelukkig lag op het einde van de zomer de wereld (of ja, Europa) aan onze voeten en konden we een Mediterraanse bestemming kiezen om te overwinteren. Van Griekenland tot Spanje, Portugal en Italië: alle bestemmingen zijn in de afgelopen weken als ‘favoriet’ bestempeld. Op AirBnB hadden we iedere dag een nieuwe droomwoning om ‘m vervolgens aan onze neus voorbij te zien gaan. 

Op het moment dat we daadwerkelijk wilden gaan boeken moest Sander die ochtend naar ‘t ziekenhuis om z’n moedervlekken te laten controleren. Een jaarlijkste routineklus omdat ‘ie ongeveer net zoveel moedervlekken heeft dan het heelal aan sterren telt. Toen ‘ie terugkwam had ‘ie slecht nieuws: een moedervlek was aan het rommelen en moest weggesneden worden. Nog steeds geen reden tot paniek maar het zou wel betekenen dat onze vlucht uitgesteld moest worden. Nadat ‘ie eruit was gehaald, werd de vlek namelijk nog twee weken op kweek gezet en moest Sander nog terug voor de uitslag en de resultaten. 

Lang verhaal kort: we zitten nu in Portugal dus de uitslag is gelukkig goed. In de week voor vertrek besloot Jody’s laptop het ook nog te begeven dus moesten we snel schakelen en een nieuw exemplaar aanschaffen. Als met al werd ons doorzettingsvermogen getest. De dag ná Sanders uitslag werden we dan ook afgezet (‘afgegooid’) op Eindhoven Airport, klaar voor ons nieuwe avontuur. 

Onze nieuwe plek in Portugal

We zitten nu dus in Portimão in de Algarve van Portugal. Niet de meest bruisende plaats als je het ons vraagt maar met criteria als ‘goedkope woning, zee in de buurt en warm weer’ is dit een plaats die aan alle drie de vinkjes voldoet. Het is niet de typische digital nomad spot met fijne café’s (wat dan wel echt weer jammer is) maar gelukkig compenseren de prachtige stranden dat hier wel. Ik eet tussen de middag een visje en spoel het af met een wit wijntje zodat ‘ie blijft zwemmen (nee, nee, niet iedere dag ;-)) en we blijven in shape met ons wekelijkse uitstapje naar de Lidl een kilometer verderop met de zware boodschappentas als gewicht. Al met al een wild bestaan. De eerste dagen waren wennen maar inmiddels zien we Portimão echt als ons thuis. 

What's next?

Tja, dat blijft voor ons ook een vraag. Er zijn geluiden dat Thailand open gaat voor mensen die ten minste drie maanden willen blijven (willen we wel!). Je mag dan nog twee keer daarna je visum verlengen waardoor je in totaal negen maanden daar kan blijven. Je moet dan (zoals het er nu op lijkt) twee weken in quarantaine voordat je vrij mag rondreizen. Prima deal als je het ons vraagt. Thailand laat binnenkort 300 toeristen per week binnen uit ‘low risk countries’ (daar zitten wij dus niet tussen) en gaat kijken hoe dat loopt. Wij kruisen onze vingers (en tenen) dat wij in de winter daar mogen bivakkeren. Kruisen jullie mee en draaien jullie ook duimen?

En lukt dat niet? Dan blijven we waarschijnlijk ergens plakken in de Algarve of bijvoorbeeld Zuid-Spanje. Net hoe de situatie is en waar we ons op ons gemak voelen. In ieder geval niet in dat grauwe weer in Nederland ;-). 

Op de hoogte blijven van onze avonturen? Meld je aan voor onze updates. Je ontvangt dan automatisch een mailtje zodra er een nieuw reisverslag online staat!

deel dit bericht

Share on whatsapp
Share on email
Share on facebook
Share on twitter

2 reacties

  1. Fijn te horen dat jullie het daar goed naar je zin hebben. Hier is de rust ook weer teruggekeerd. Het was erg leuk dat jullie er waren maar ook weer lekker dat jullie vertrokken zijn, Haha. Wist niet dat Piet jullie ‘afgegooid’ had bij Eindhoven AirPort, die wilde natuurlijk weer graag naar Ruben om de verhuizing voort te zetten. Valt me tegen van hem😉, als ik het nou was geweest, ja. Het is hier echt herfst, met veel regen, dus goeie tijd om in Portugal te zitten. Wij zullen duimen voor Thailand!

    Groetjes Kobi

    1. Haha, goed om te horen dat jullie weer wat quality time samen hebben ;-). Een eigen plek voor ons is ook heel fijn! Pak die Piet maar niet te hard aan, we hebben het ‘m vergeven! Groetjes Jody

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ben jij klaar om locatie onafhankelijk te gaan werken en leven? Schrijf je – volledig GRATIS! – in op onze tips per mail 

Er is maar één iemand verantwoordelijk voor jouw leven en dat ben jij zelf. Zet daarom vandaag de eerste stap naar jouw droomleven. Je ontvangt na het invullen van het formulier meteen een bevestigingsmail mét eerste inspiratie-tip voor jouw toekomstige remote leven.