Reisdagboek van digital nomads: week 1

Myanmar

Wij zijn Sander & Jody en hebben onze spullen en appartement verkocht, onze vrienden en familie gedag gezegd om de wereld rond te trekken.

Op thedutchnomads.nl nemen we je mee op reis in onze traveltips en inspireren we je met een locatie-onafhankelijk leven via de ultieme digital nomad guide

Het is zover: ons eerste dagboek als digital nomads. Geen wekelijkse kost, maar stilstaan bij de hoogtepunten. Nu is er zo een: onze eerste week in Bali. En man, man, man: wat hebben we het goed! De lucht is blauw, de zee is nat en de zon schijnt (meestal). Lees snel verder waarbij ik je meeneem in ons avontuur. 

Na maanden aftellen, inpakken, troep weggooien, (tevergeefs) oude meuk verkopen via Marktplaats, verhuizen, tijdelijk inwonen bij de schoonouders, het houden van een afscheidsfeestje, tientallen afscheidsetentjes en dan écht inpakken voor de reis was het afgelopen maandag dan tijd voor onze langgekoesterde droom: starten met ons nieuw leven als digital nomads. Voor degene die niet weet wat een digital nomad is: je werkt locatie-onafhankelijk en online. We zijn dus digitale nomaden en gaan en staan waar we willen, voor zolang we daar zin in hebben. Ik (Jody) als SEO specialist/copywriter, Sander als WordPress websitebouwer. Onze eerste week zit erop en ik bespreek van dag tot dag wat we hebben beleefd.

Maandag

Op tijd werden we door (schoon)ouders afgezet op de Schiphol. Ook Liv de chihuahua mocht niet ontbreken en zag bij aankomst op de luchthaven de vertrekhal aan voor openbaar hondentoilet. Meteen een mooie indruk gemaakt. 

Hop, even de backpacks afgooien bij de bagagedrop, terwijl onze ouders erbuiten stonden te wachten. Totdat ik erachter kwam dat we na de incheck helemaal niet meer terug konden naar onze ouders. Normaliter zijn die balies open en kan je nog teruglopen, in ons geval kon je niet meer terug. Gelukkig zagen we dat net op tijd en hadden we een kort en bondig afscheid. Even slikken en door. 

Vertrek op Schiphol

Dinsdag

Zo ‘vliegt’ letterlijk de tijd aan je voorbij, want op dinsdag kwamen we om 6 uur ‘s ochtends aan in Xiamen, China. We vlogen met Xiamen Airlines en kregen bij aankomst een hotel toegewezen omdat we een overstap hadden van 12 uur. Vlak voor de reis kwamen we erachter dat onze goedkope boekingsklasse (tja, we blijven toch Nederlanders), eigenlijk niet in aanmerking kwam voor een gratis hotel. Ondanks de slaap in de ogen, kreeg ik het voor elkaar mijn puppy-ogen op te zetten en kregen we een gratis hotel toegewezen.

Xiamen hebben we meer slapend dan wakker meegemaakt. Vanuit de luchthaven zijn we linea recta naar bed gegaan en na een uurtje of 2 hebben we onszelf herpakt en het ontbijt getest (lees: noedelsoep). 

Daarna zijn we door het bruisende centrum van Xiamen (not) geslenterd en hebben we vol verwondering naar een hele rij Chinezen gekeken die op de oever van het kanaal zaten om daar een visje te vangen. We hadden nog wat highlights kunnen meepakken, maar waren ontzettend moe en hadden ‘s avonds nog een vlucht van 6 uur voor de boeg richting Bali. De hitte in de stad (33 graden) droeg ook niet bij aan de fitheid dus pakten we nog wat slaap mee in ons hotel ‘s middags. Daarna gingen we terug naar de luchthaven en kwamen we rond middernacht aan in Bali.

Noedelsoep in Xiamen

Woensdag

‘s Nachts pakten we, samen met nog 9930843 aankomende toeristen een taxi richting onze voorlopige woonplaats: Canggu. We hadden vooraf een taxi geregeld, maar er stonden nog zo’n 9930843 andere taxichauffeurs met bordjes bij de arrivals op te wachten. Na een rit van 3 kwartier kwamen we aan bij ons huisje: het zag er veelbelovend uit! Maar eerst: slapen.

We hadden eigenlijk verwacht pas aan het eind van de ochtend te ontwaken in verband met het tijdsverschil, maar werden wonder boven wonder al rond half 10 wakker. Een paar vrienden van Sander verbleven nog een paar dagen in Canggu dus die kwamen ons begin van de middag met de scooter tegemoet gereden. We regelden een lokale simkaart, scooter en gingen naar het strand waar we onze eerste Bintang dronken.

Holy moly! Wat is het drúk qua scooters in Canggu! Ik had er wel over gelezen maar dacht: ‘ah joh, je kan vast wel over straat lopen’. Nee, dat kan écht niet. De kans is groter dat er een meteoriet op je landt dan dat je ongeschonden een ontspannen wandeling maakt (nee hoor, grapje pap en mam, helemáál niet, no worries). Er zijn praktisch geen trottoirs waardoor je eigenlijk op straat loopt die je samen deelt met zo’n 100 scooters. Per minuut. 

‘s Avonds gingen we na het eten, uiteraard op z’n Rinus’ en Romana’s op de scooter, richting Old Man’s. In Canggu heb je iedere dag ergens anders een place to be waar je moet zijn, nu was dat bij een strandclub. Hier hebben we tot een uurtje of 12 ons, vergezeld met een aantal Bintangs, prima vermaakt. 

Donderdag

Nu vraag je jezelf natuurlijk af: moet er dan niet gewerkt worden? Jazeker wel! Donderdagochtend regende het pijpenstelen en was bij uitstek hét moment om te gaan werken. Na onszelf de blaren op de vingers te hebben getypt in een eetzaakje om de hoek, spraken we ‘s middags nog even af met de vrienden van Sander. Helaas bleef het bewolkt dus gingen we op tijd weer terug, om ‘s avonds een hapje te eten. 

We aten ‘s avonds echt té lekker bij Milu by Nook, een lokaal restaurant in een hip jasje. Vervolgens reden we door naar Pretty Poison, dé uitgaanslocatie van die avond. In deze hotspot is een leeg zwembad dat is omgetoverd tot skatebaan. Skateboarders laten hier hun kunsten zien, omringd door vele toeschouwers. Ondertussen kan je jezelf ook helemaal laten gaan op de dansvloer met een Bintang on the side. Leuk om een keer te zien, maar niet helemaal ons ding. 

We wilden eigenlijk naar huis gaan toen we werden gewezen op een kroeg in een koelkast, naast Pretty Poison. Say what?! Dat wilden we natuurlijk wel zien. We liepen een supermarkt in (‘Uhm, is het wel echt hier? Het ziet er niet bepaald druk uit’), door de koelkastdeur naar de desbetreffende kroeg. Hoe gaaf is dat! We besloten om niet onbeleefd te zijn en om nog een drankje te drinken, maar gingen daarna braaf naar huis.

Pretty Poison

Vrijdag

De laatste dag van de vrienden van Sander en een uitgelezen kans voor ons om bij een zwembad te hangen (aangezien ons eigen huisje geen zwembad heeft). Op tijd richting hun accommodatie om daar bruin (oké, bordeaux) te kleuren. Daarna namen we afscheid, aten lunch en gingen daarna nog aan het werk. ‘s Avonds hebben we lekker rustig aan gedaan.

Zaterdag

Zaterdagochtend gingen we vroeg uit de veren om -jawel- te sporten. Oké: ik moet toegeven, vooral Sander ging sporten. Met z’n elastieken en weerstandsbanden heeft ‘ie onze tuin omgetoverd tot een soort crossfit-plaats (nieuwe inkomstenbron.. abonnementen verkopen in onze sporttuin ;-)?!). Om me niet helemaal nutteloos te voelen sprong ik mezelf aardig in het zweet, bewapend met een springtouw. Ik heb nu nóg spierpijn aan mijn kuiten!  Daarna gingen we weer naar Koloni, onze favo werkplek tot nu toe (omdat het om de hoek ligt) om een paar uurtjes te werken en hielden we onze lunchpauze op het strand.

Daarna besloten we na dat harde werk een massage te nemen (want we willen tenslotte niet te gespannen raken van al het werk) en werden onze spiertjes flink aangepakt. Voor de prijs van een wodka-cola word je een uur lang flink onder handen genomen. (En geloof me, de effecten ervan zijn op de lange termijn positiever ;-)). ‘s Avonds aten we bij een warung (lokaal eethuis) om de hoek een lokaal gerecht en deden we verder niet zoveel.

Zondag

Wederom vroeg uit de veren omdat ik mijn eerste yogales ging volgen! Voor degenen die mij een beetje kennen, weten dat ik net zo flexibel ben als een houten plank. Tijd voor actie. De yogaleraar merkte waarschijnlijk ook dat slangenmens niet mijn middle name is en schoof liefelijk wat blokjes naar me toe om de boel wat meer te ondersteunen (en drukte af en toe flink door op mijn rug, tevergeefs). Ach, oefening baart kunst, toch ;-)? Morgen weer een poging.

Verder zat ik lekker in de werkflow en waren we, ieder los van elkaar, lekker productief bezig. ‘s Avonds aten we bij een vegetarisch/veganistisch Indiaas restaurant met een dagelijks wisselend menu. LEKKER! Binnenkort schrijf ik een lijstje van alle restaurantjes waar we lekker hebben gegeten. (Houd rekening met een lang artikel!)

Dit was onze week in een notendop. Onze week ziet er, net als de meesten van ons uit: slapen, eten, werken, files (met de scooter) en sporten. Alleen dan nét wat relaxter, warmer en exotischer. Daarom geen wekelijks verslag, maar af en toe een terugblik.

Vanaf morgen komen de broer van Sander en schoonzus langs in Bali, gezellig! Een surfles, yoga en een aantal tripjes staan nog op de planning.. zin in!

Wil je een reactie achterlaten op dit bericht of heb je vragen over een van de  genoemde hotspots? Laat ze achter in een reactie! We lezen alles en proberen er zo snel mogelijk op te reageren. Kusjes vanuit Bali!

deel dit bericht

Share on whatsapp
Share on email
Share on facebook
Share on twitter

4 reacties

  1. Hoi Jody en Sander, super om zo van alles te horen over jullie belevenissen. Je bent een waar schrijverstalent Jo. Ik wilde dat ik ook daar bij jullie was. Nou ja, in de buurt dan. Maar lekker op Bali in iedere geval. Dikke kus aan Sander en aan jou. Lekker relaxen. Groetjes Kobi

  2. Hallo Jody en Sander, wat een gezellig bericht. Jullie genieten volop is jullie van harte gegund hoor!! Goei lève.
    Wij vermaken ons wel in ons kikkerlandje met vanmorgen miezer regen en somber, geen zon. ?Dus geniet daar maar extra!!!
    We kijken uit naar jullie volgende bericht. Groetjes en liefs van ons. ???

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ben jij klaar om locatie onafhankelijk te gaan werken en leven? Schrijf je – volledig GRATIS! – in op onze tips per mail 

Er is maar één iemand verantwoordelijk voor jouw leven en dat ben jij zelf. Zet daarom vandaag de eerste stap naar jouw droomleven. Je ontvangt na het invullen van het formulier meteen een bevestigingsmail mét eerste inspiratie-tip voor jouw toekomstige remote leven.