Coworking cafés in Mexico City

Myanmar

Wij zijn Sander & Jody en hebben onze spullen en appartement verkocht, onze vrienden en familie gedag gezegd om de wereld rond te trekken.

Op thedutchnomads.nl nemen we je mee op reis in onze traveltips en inspireren we je met een locatie-onafhankelijk leven via de ultieme digital nomad guide

Je verwacht het misschien niet, maar Mexico City is een walhalla voor digital nomads. De stad is gemakkelijk te bereiken vanaf luchthavens over de hele wereld, de kosten van levensonderhoud zijn laag, het is een moderne stad met goede wifi-faciliteiten én er is een overvloed aan hippe restaurants en cafés. Wij verbleven in totaal bijna ‘n maand in Mexico City en testten een aantal cafés die laptop-proof zijn. 

Blend Station

Ben je niet vies van een beetje rumoer (of heb je, net als wij, een noise-cancelling koptelefoon)? Blend Station is dé plek om andere digital nomads tegen het lijf te lopen. Het heeft drie vestigingen en wij zijn alleen naar de vestiging in Condesa (Av. Tamualipas) geweest. Je bestelt en betaalt je drankje direct aan de bar en nestelt je op een van de werkplekken die het café rijk is. Er zijn ook staplaatsen en voldoende stopcontacten. Neem wel een extra vest mee, ik vond het er behoorlijk fris. Extra plus: ze vragen niet om extra fooi als je je drankje pint (iets wat hier nogal gebruikelijk is).

✔️ Voldoende werkplekken 
✔️ Je drankje bestellen en afrekenen bij de bar – niet iedere tien minuten dus personeel dat in je nek hijgt om te bestellen 
✔️ Voldoende stopcontacten
✔️ Uitgebreide menukaart

✖️ Niet ideaal voor koukleumen
✖️ Vrij veel lawaai
✖️ Kom op tijd, anders heb je geen plek

 

blend station

Quentin cafe

Klein, maar fijn. Quentin cafe in Mexico City is prima om in alle rust je werk te doen. Ook hier haal je voorin bij de bar je drankjes en reken je ze gelijk af. Achterin zijn vijf tafels, het is er erg klein en dus nooit druk. Kom wel op tijd in de ochtend, anders heb je kans dat er geen plek is. Ik ben hier drie of vier keer geweest in drie weken tijd, dus dat zegt wel genoeg denk ik. 😉

✔️ Knus en rustig zitten
✔️ Je drankje bestellen en afrekenen bij de bar – niet iedere tien minuten dus personeel dat in je nek hijgt om te bestellen 
✔️ Een aantal stopcontacten – maar door de smalle contactdozen kan je met je wereldstekker problemen hebben omdat ‘ie er niet helemaal in past

✖️ Weinig plek
✖️ Geen eten, alleen drinken

 

Cafebreria El Péndula Roma

Onder Condesa vind je de wijk Roma (Norte) die qua sfeer redelijk gelijk is aan Condesa. Ook hier vind je talloze hippe koffiebars, vega eettentjes en in de wijk zelf veel groen. Hier vind je ook de ‘cafebreria’ El Péndulo (er zit ook een vestiging in Condesa). Het is een cafe/restaurant en boekwinkel (libreria) in een, vandaar de naam. Deze spot is iets duurder maar ze hebben een kaart boordevol lekkernijen. Omdat je hier pas achteraf betaalt en de obers continu rondlopen, heb je het idee dat je misschien wat sneller iets moet bestellen. Al met al een prima hotspot om te werken, te eten en daarna door de boekenrekken te snuffelen. 

✔️ Leuke en inspirerende omgeving om in te werken
✔️ Heel uitgebreid dranken- en eetmenu 

✖️ Beneden zijn er geen stopcontacten bij de tafels
✖️ Duurste café waar we hebben gewerkt (komt ook omdat er personeel rondloopt en vaker je bestelling opneemt)

 

el pendulo

Tierra Garat

De kans is groot dat je Tierra Garat herkent als je door Mexico-City slentert. De stad heeft namelijk tientallen vestigingen. Je kunt het vergelijken met de Starbucks, maar dan minder overpriced. Ik heb twee keer gewerkt vanuit de vestiging aan de Amsterdam Avenida (sowieso een must-go, deze Avenida – er zitten tal van leuke tentjes en restaurants). 

Het fijne van deze vestiging is dat er een hele rits aan lange tafels is, ieder voorzien van een stopcontact. Je kunt hier dus lekker ongestoord werken. 

✔️ Fijne werkplekken met per plek een eigen stopcontact
✔️Je drankje bestellen en afrekenen bij de bar – niet iedere tien minuten dus personeel dat in je nek hijgt om te bestellen
✔️ Je kunt koffie, kleine snacks en broodjes bestellen

✖️ Geen uitgebreid lunchmenu

 

Het was niet alleen maar rozengeur en wodka-lime, dit vonden we minder...

✖️ Café Freims werd meerdere malen genoemd in blogs om te werken. Misschien waren het de chilaquiles (die ik verwarde met enchiladas – en ik een bord nachochips om 10 uur ‘s ochtends weg zat te werken), of het feit dat twee (!) wespen me tijdens het verorberen ervan terroriseerden. Of misschien was het omdat het meer restaurant was waardoor ik het gevoel had iets meer op de schopstoel te zitten. Kortom: Freims café was het niet helemaal voor mij. Ook had ik niet goed naar de tijd gekeken en ging het café pas om 9 uur open, terwijl de rest om 8 uur ‘s ochtends open gaat (#earlybird). Als ik dan toch een voordeel moet noemen: ik zag dat er glutenvrij bier op de kaart stond (heb ik in de ochtend maar even geskipt en toen ik op vrijdagmiddag terugkwam was het uitverkocht) en er zit een mooie tuin achter. Leuker om dus gewoon een keer een hapje of drankje te doen, in plaats van er bergen met werk te verzetten. 

freims

De beruchte chilaquiles (toegegeven, door mijn eigen fout) die ik om 10 uur zat te verorberen en waar wespen als vliegen die op honing afkomen de boel terroriseerden

✖️ Koffie zonder crèmelaagje. Ben ik nou zo’n verwende millenial? De meeste cafés zijn voorzien van de meest uitgebreide koffieapparaten, maar vertikken het om zo’n lekker (a la Nespresso) cremalaagje op te tuffen. Het zit vast tussen m’n oren en ik ben verre van een koffiesommelier, maar dat vond ik toch érrug jammer. Ik vond ‘m in ieder geval niet op de ‘Americano’s’ bij Tierra Garat en die van Quentin. Bij Blend Café had de espresso het overigens wel, maar moest ik met geknepen billetjes naar het toilet rennen omdat de koffie zo sterk was. Ook niet ideaal. 

Ga jij straks remote werken vanuit Mexico-stad?

Nog even praktisch dan…

  1. Vraag een American Express creditcard aan via deze link en ontvang gratis punten (afhankelijk van de kaart die je kiest) die je kunt inruilen voor vliegpunten. Deze kaart kun je na een jaar beëindigen. Je spaart ook punten als je betaalt met je Amex-kaart in winkels en online. 
  2. Meld je aan via deze link voor Cashback XL. Boek je Booking.com-verblijf via deze link en ontvang een deel van de commissie terug. Geldt ook voor andere aankopen!
  3. Bestel de Lonely Planet van Mexico op Bol.com en bereid jezelf voor
  4. Je levensstijl helemaal omgooien en als digital nomad naar Mexico? Dan mag je onze ultieme digital nomad guide niet missen!
  5. Geen enkel reisverslag missen? Laat hieronder je e-mailadres achter en ontvang een automatische mail bij een nieuw reisverslag. Je kunt je hier altijd weer voor uitschrijven.

deel dit bericht

Share on whatsapp
Share on email
Share on facebook
Share on twitter

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ben jij klaar om locatie onafhankelijk te gaan werken en leven? Schrijf je – volledig GRATIS! – in op onze tips per mail 

Er is maar één iemand verantwoordelijk voor jouw leven en dat ben jij zelf. Zet daarom vandaag de eerste stap naar jouw droomleven. Je ontvangt na het invullen van het formulier meteen een bevestigingsmail mét eerste inspiratie-tip voor jouw toekomstige remote leven.