De beste reisverhalen van anderen #5 – Manon van Gaal

Myanmar

Wij zijn Sander & Jody en hebben onze spullen en appartement verkocht, onze vrienden en familie gedag gezegd om de wereld rond te trekken.

Op thedutchnomads.nl nemen we je mee op reis in onze traveltips en inspireren we je met een locatie-onafhankelijk leven via de ultieme digital nomad guide

Singles hebben huidhonger, reizigers hebben reiskriebels. Voor velen is de vakantie dit jaar in het water gevallen of anders verlopen. In plaats van een avontuurlijke reis naar een ander continent is het hoogstens een staycation, nachtje weg naar de Oosterburen of een vakantie richting de Middellandse Zee voor de echte dare devil geworden. Nu de blaadjes weer van de boom af vallen kijken we allemaal uit naar de volgende vakantie, die voor velen nog uitzichtloos is. Daarom vroeg ik een aantal reisfanaten het hemd van het lijf over hun tofste, grappigste, meest bizarre of levensveranderende reis. Van budget backpacker tot luxepoes. Zodat jij inspiratie op kan doen wanneer we weer teruggaan naar het ‘oude normaal’. In dit vijfde artikel in de reeks vertelt parttime reiziger nomad Manon over haar reizen.

Hey Manon, wat leuk dat je meer over je reisverhalen wilt vertellen! Kan je kort jezelf voorstellen en uitleggen wanneer jij besmet bent geraakt met het reisvirus?

Hi! Mijn naam is Manon van Gaal en ik ben 28 lentes jong. Fulltime ondernemer, parttime reiziger, en het liefst tegelijkertijd 😉 2,5 jaar geleden ben ik als freelance eventmanager gestart waarbij ik de organisatie en marketing voor evenementen, theaters en festivals verzorg. Daarnaast blog ik wat op mijn platform Happy Society en ben ik een nieuw bedrijfsidee aan het uitwerken. De evenementenbranche is namelijk niet altijd locatie-onafhankelijk genoeg naar mijn smaak, haha! 

Dit bericht bekijken op Instagram

Grand Canyon 📸

Een bericht gedeeld door Manon van Gaal (@manon.vangaal) op

Ik kon vroeger als kind al uren gefascineerd door de grote bosatlas bladeren, en ik kan me nog zo goed herinneren dat ik voor de eerste keer in aanraking kwam met Google Earth. Met een bonzend hart liep ik nachtenlang digitaal door de mooiste plekjes van de wereld. Toen ik in 2015 mijn eerste ‘echte’ backpack-solo-reis naar Thailand maakte wist ik het zeker: hier wordt ik echt het meest gelukkig van. Mensen in mijn omgeving weten het ook: wanneer Manon wat meer grumpy wordt, is het tijd voor haar om weer op reis te gaan. 2020 was voor mij het jaar waarin ik echt de stap naar digital nomad/reizend werken zou zetten en te gaan experimenteren met welke vorm voor mij daarin het beste werkt.

Welke vakantieplannen had je dit jaar en zijn die door Corona in het water gevallen?

Dit jaar stonden drie weken Canada, een weekje Jordanië en de start van een half jaar Mexico op het lijstje. Gelukkig heb ik net voor de lockdown in maart nog een korte trip naar Costa Rica kunnen doen en ben ik nu in Portugal om tóch nog wat zonnestraaltjes mee te pakken.

Op welke bestemming ben je verliefd geworden en waarom?

Dat is toch echt Puerto Viejo in Costa Rica. De perfecte combinatie tussen strand en natuur. De prachtige jungle met al haar veelkleurige vogels, vlinders en bijzondere planten, en de relaxte Zuid-Amerikaanse surf-hippie-vibe van het dorpje. Én het land doet ontzettend veel aan natuurbehoud en duurzaamheid, je zult er geen massahotels tegenkomen bijvoorbeeld. Dat maakt het land enorm authentiek en puur.

Wat is jouw meest bizarre, unieke, grappige of ontroerende reisverhaal?

Pfoe, heb je even? Als reiziger maak je altijd zo ontzettend veel mee, dat kunnen jullie vast beamen 🙂 Van een bijna-dood-ervaring op een gammele longtailboot middenin een storm in Thailand tot het jezelf opsluiten in de badkamer van je hotelkamer in Costa Rica omdat het klinkt alsof er twee dinosaurussen op je balkon staan te paren. (Het waren trouwens brulapen, echt een schrikbarend geluid als je daardoor ‘s ochtends uit je slaap wordt gewekt en je weet niet wat er in godsnaam aan de hand is).

Of die keer dat ik mijn grote teen had gebroken in Indonesië en de hoteleigenaar me naar de plaatselijke medicijnman bracht om mijn gebroken teen in te smeren met een brandend goedje en een rituele genezingsdans. Oh en een huwelijksaanzoek in een klein dorpje in de bergen van Marokko. Ze beloofden mijn vader 15 kamelen te sturen als ik ja zou zeggen, dat dan weer wel. Heb het aanbod toch maar vriendelijk afgeslagen.
Dit bericht bekijken op Instagram

Last year in Marrakech 🌸☀️ #morocco

Een bericht gedeeld door Manon van Gaal (@manon.vangaal) op

Zodra jij weer vrij mag rondreizen, waar gaat de volgende reis dan naartoe?

Dan hoop ik alsnog een half jaar naar Mexico te kunnen gaan. Of in ieder geval in Mexico te starten en dan verder door te reizen naar zuid-amerika.

Welke landen (of ervaringen) staan er nog op jouw travel bucket list?​

Misschien kun je beter vragen welke niet op mijn travel bucket list staan 😉 Maar ik zal het proberen: Filipijnen, Jordanië en Israël, IJsland, de rest van Indonesië, Namibië, Australië, Lapland (in de winter!), de watervallen van Iguazu, Bhutan, etc..

Als geld geen rol speelde, waar zou je volgende reis naartoe gaan?

Dan zou ik wel naar Antarctica willen!

Wat geef je gemiddeld uit per dag op reis?

Oeh dat verschilt natuurlijk enorm per werelddeel of land, maar ik ben niet echt een budgetreiziger. Hostels zijn niet helemaal mijn ding en omdat ik in m’n uppie reis ben je dan toch al snel wat meer geld kwijt voor overnachtingen of het huren van een auto. In Azië is het denk ik zo’n 60 euro per dag, maar West-Amerika kostte me zeker 200 euro per dag.

Wat is jouw ultieme (bespaar)reistip?

Misschien een beetje een open deur: maar luister naar jouw eigen gevoel. Het sluipt er zo snel in om te gaan reizen volgens de ‘hoe-het-hoort’-brigade, het enkel afvinken van highlights of niet soms gewoon een hele dag op je hotelkamer Netfllix mogen kijken omdat je daar zin in hebt. Als je tijdens jouw reis laat leiden door het gevoel dat je niets mag missen en maar door moet gaan omdat “iedereen dat doet”, wiens reis ben je dan eigenlijk aan het maken?

Op de hoogte blijven van de tofste reisverhalen?

Neem dan zeker een kijkje op haar toffe Instagram-account @manon.vangaal. (Alle foto’s op deze pagina zijn van haar) Wil je meer weten over Manon als event organisator? Check dan haar website. Op de hoogte blijven van onze reisverhalen en die van andere reizigers? Schrijf je dan hieronder in en ontvang automatisch een mailtje zodra ik een nieuw verslag heb geschreven.

deel dit bericht

Share on whatsapp
Share on email
Share on facebook
Share on twitter

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ben jij klaar om locatie onafhankelijk te gaan werken en leven? Schrijf je – volledig GRATIS! – in op onze tips per mail 

Er is maar één iemand verantwoordelijk voor jouw leven en dat ben jij zelf. Zet daarom vandaag de eerste stap naar jouw droomleven. Je ontvangt na het invullen van het formulier meteen een bevestigingsmail mét eerste inspiratie-tip voor jouw toekomstige remote leven.