De beste reisverhalen van anderen #5 – Jimmy Arends

Myanmar

Wij zijn Sander & Jody en hebben onze spullen en appartement verkocht, onze vrienden en familie gedag gezegd om de wereld rond te trekken.

Op thedutchnomads.nl nemen we je mee op reis in onze traveltips en inspireren we je met een locatie-onafhankelijk leven via de ultieme digital nomad guide

Singles hebben huidhonger, reizigers hebben reiskriebels. Voor velen is de vakantie dit jaar in het water gevallen of anders verlopen. In plaats van een avontuurlijke reis naar een ander continent is het hoogstens een staycation, nachtje weg naar de Oosterburen of een vakantie richting de Middellandse Zee voor de echte dare devil geworden. Nu de blaadjes weer van de boom af vallen kijken we allemaal uit naar de volgende vakantie, die voor velen nog uitzichtloos is. Daarom vroeg ik een aantal reisfanaten het hemd van het lijf over hun tofste, grappigste, meest bizarre of levensveranderende reis. Van budget backpacker tot luxepoes. Zodat jij inspiratie op kan doen wanneer we weer teruggaan naar het ‘oude normaal’. In dit tweede artikel in de reeks vertelt digital nomad Jimmy over zijn reizen.

Hey Jimmy, wat leuk dat je meer over je reisverhalen wilt vertellen! Kan je kort jezelf voorstellen en uitleggen wanneer jij besmet bent geraakt met het reisvirus?

Hi toppers! Ik ben Jimmy Arends en werkzaam als Remote Recruiter. Op dit zit ik weer op mijn geliefde Bali in het plaatsje Canggu. Naast Remote Recruiter ben ik ook de mede-oprichter van de community Remote Recruiters: Een collegiaal netwerk voor Nederlandse Recruiters. 

Hoewel ik al op vakantie was geweest naar landen zoals Kaapverdië, Mexico, Verenigde Staten (ZuidWest) en Australië, kwam het reisvirus pas echt in 2018.

In 2018 was ik inmiddels één jaar vrijgezel en ging op vakantie naar Bali (cliché ;)).
Tijdens die vakantie maakte ik kennis met een hele andere manier van leven en werken. Op de dag dat ik aankwam, ging ik ‘s avonds naar een lokaal strandtentje. Alles was gebouwd aan de hand van bamboe, hout en golfplaten, je kent het wel vast wel. Chille muziek, een wilde zee, een felle maan en een ijskoude Bintang. Dat moment was echt magisch voor mij. Toen stelde ik mijzelf de vraag “wat doe ik eigenlijk nog in Nederland?”

De dagen erna kwam ik vaak in contact met Europeanen die daar werkten en leefden. Ze hadden hun business online. Verbazingwekkend dat ik daar nog nooit over had nagedacht. Want als je het werk online kan doen, dan maakt het inderdaad niet uit waar je zit op deze planeet.

Ik voelde aan alles dat ik dit ook mijn nieuwe manier van werken en leven zou gaan worden. Toen pas besefte ik mij dat ik goud in handen had, want het werk als Recruiter kan je ook perfect remote gaan doen (alleen deed niemand dat nog).
Ik werkte bij een grote detacheerder als Recruiter en werkte het effectiefst als ik niet werd gestoord. Een kantoor vond ik reuze gezellig, maar ging wel ten koste van mijn output. Tel daarbij de reistijden op van 1,5/2 uur per dag en ik wist dat er iets moest veranderen.

Daarbij maakte ik met mijzelf de afspraak: “In 2019 werk en leef ik in korte broek”.

Iets meer dan een jaar later heb ik ontslag genomen en ben mijn eigen afspraak nagekomen. Ik ben voor mijzelf begonnen in het Recruitment, waarbij ik vaak de samenwerkingen zoek met andere ondernemers uit het vak. Dat is ook één van de redenen geweest om Remote Recruiters op te richten, wat ik samen met een vriendin van me, Renée Schieving, vanaf Bali heb opgericht.

Inmiddels ben ik ruim een jaar verder en de keuze voor het remote leven + ondernemerschap is verreweg de allerbeste beslissing uit mijn leven. Wat ik het afgelopen jaar heb geleerd en ervaren, daar kan weinig tegenop.

Welke vakantieplannen had je dit jaar en zijn die door Corona in het water gevallen?

Aan het begin van dit jaar zat ik nog in Australië en later op Bali, samen met Jody en Sander, misschien ken je ze wel 😉 De lente en zomer heb ik in Nederland doorgebracht en het was lastig om te bepalen waar ik naartoe zou kunnen reizen. Veel landen waren niet meer toegankelijk en toen Bali besloot om de grenzen ook na 11 september gesloten te houden voor toeristen, ben ik gaan kijken naar andere opties. Tenerife, Porto en Valencia waren de alternatieven.
Net op het moment dat ik een accommodatie in Valencia wilde boeken, werd ik getipt dat het toch mogelijk was om naar Bali te kunnen. Dat heb ik direct in werking gezet en gelukkig met een goed eindresultaat 😉

Ik denk dat we het antwoord wel weten, maar we vragen 't toch. 😉 Op welke bestemming ben je verliefd geworden en waarom?

Dat is voor nu toch nog wel Bali. De bevolking, de vrijheid, het eten en de mooie en waanzinnige plekken. Ik woon op loopafstand van het strand en dat is een onvoorstelbare grote plus in mijn leven. Soms loop ik om 6 uur in de ochtend al op het strand en anders wel 12 uur later tijdens de zonsondergang. De faciliteiten zijn hier goed, want een goede werkplek/WiFi verbinding is een must.

Wat vind je het mooiste aan reizen?

Ik verbaas mij elke keer weer hoe klein de wereld is. Hoe vaak je mensen vanuit alle hoeken over de wereld tegenkomt en uiteindelijk weer ergens anders ziet. Reizen en ondernemen verbroedert. Het enige wat dan telt zijn de gemeenschappelijke interesses, zonder stil te staan bij religies, achtergronden of ras. Zo moeilijk hoeft het allemaal niet te zijn.

Zodra jij weer vrij mag rondreizen, waar gaat de volgende reis dan naartoe?

Dat is nog een hele lijst, maar als ik dan nog in Bali zit dan zou ik graag naar Vietnam gaan. De andere landen/plaatsen vanuit waar ik nog wil werken zijn onder andere Nieuw Zeeland, Costa Rica, Thailand, Valencia en New York. (New York is meer een prestige, zodat ik kan zeggen dat ik daar heb gewoond en gewerkt ;))

Als geld geen rol speelde, waar zou je volgende reis naartoe gaan?

Antartica, zonder twijfel. Dat landschap is drastisch aan het veranderen en ik wil dit eens met eigen ogen zien, voordat het onherstelbaar beschadigd is. Dichter bij huis zou dat bijvoorbeeld gelden voor Groenland.

Wat geef je gemiddeld uit per dag op reis?

De uitgaven in het buitenland houd ik goed bij, om te voorkomen dat het geld overal naar toe vliegt. Van Sander (je weet wel wie ;)) kreeg ik de goede tip om te werken met Travelspend. Daarin voer ik dagelijks mijn uitgaven in, zodat ik dat precies kan bijhouden. Door te werken met een maandbedrag, rekent de app tevens uit wat je dagelijks mag uitgeven.
Door Covid zijn de kosten voor huisvesting enorm laag op Bali. In totaal geef ik gemiddeld zo’n 38 euro per dag uit. Dit is inclusief alles (huisvesting, coworking, eten, drinken, scooter, benzine, kleding, tripjes etc.). Fitnessabonnement zit er ook bij, want ik voor lange tijd heb afgesloten. Dat geldt overigens voor de meeste dingen, waardoor het je enorm in prijs scheelt.

Wat is jouw ultieme (bespaar)reistip?

Ik heb uitgerekend dat ik maximaal 300K (17,5 euro) per dag wil uitgeven aan eten, drinken en boodschappen. Dat is makkelijk te realiseren, maar daardoor ga ik wel bewuster om met de uitgaven. Elke dag pak ik dat geld en alles wat over is, dat leg ik apart.

Het maakt je niet alleen bewuster van het geld dat je uitgeeft, maar ik geniet ook meer van de traktaties die ik mijzelf mag geven. Dan is het extra fijn om in een wat duurder restaurant/tentje te gaan eten, in plaats van de standaard kost. Ook hier wordt alles na een tijd gewoon en op deze manier voorkom ik dat :). 

Op de hoogte blijven van de tofste reisverhalen?

Neem dan zeker een kijkje op zijn toffe Instagram-account @__jimstagram_ of laat je inspireren om ook als remote recruiter aan de slag te gaan op hun websiteOp de hoogte blijven van onze reisverhalen en die van andere reizigers? Schrijf je dan hieronder in en ontvang automatisch een mailtje zodra ik een nieuw verslag heb geschreven.

deel dit bericht

Share on whatsapp
Share on email
Share on facebook
Share on twitter

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ben jij klaar om locatie onafhankelijk te gaan werken en leven? Schrijf je – volledig GRATIS! – in op onze tips per mail 

Er is maar één iemand verantwoordelijk voor jouw leven en dat ben jij zelf. Zet daarom vandaag de eerste stap naar jouw droomleven. Je ontvangt na het invullen van het formulier meteen een bevestigingsmail mét eerste inspiratie-tip voor jouw toekomstige remote leven.