De beste reisverhalen van anderen #4 – Laura Geboers

Myanmar

Wij zijn Sander & Jody en hebben onze spullen en appartement verkocht, onze vrienden en familie gedag gezegd om de wereld rond te trekken.

Op thedutchnomads.nl nemen we je mee op reis in onze traveltips en inspireren we je met een locatie-onafhankelijk leven via de ultieme digital nomad guide

Singles hebben huidhonger, reizigers hebben reiskriebels. Voor velen is de vakantie dit jaar in het water gevallen of anders verlopen. In plaats van een avontuurlijke reis naar een ander continent is het hoogstens een staycation, nachtje weg naar de Oosterburen of een vakantie richting de Middellandse Zee voor de echte dare devil geworden. Nu de blaadjes weer van de boom af vallen kijken we allemaal uit naar de volgende vakantie, die voor velen nog uitzichtloos is. Daarom vroeg ik een aantal reisfanaten het hemd van het lijf over hun tofste, grappigste, meest bizarre of levensveranderende reis. Van budget backpacker tot luxepoes. Zodat jij inspiratie op kan doen wanneer we weer teruggaan naar het ‘oude normaal’. In dit tweede artikel in de reeks vertelt reiziger Laura Geboers over haar reizen. 

Hey Laura, wat leuk dat je meer over je reisverhalen wilt vertellen! Kan je kort jezelf voorstellen en uitleggen wanneer jij besmet bent geraakt met het reisvirus?

Ik ben Laura, 24 jaar en ik kom uit het gezellige Eindhoven. Momenteel ben ik bezig met de master Tourism Destination Management aan Breda University of Applied Sciences. Ik ben al vroeg besmet geraakt met het reisvirus aangezien mijn moeder voor een reisbureau werkte. Terwijl ze zwanger was van mij is ze onder andere met mijn vader naar de Dominicaanse Republiek is geweest. Ik denk dat daar ook mijn liefde voor cocktails is ontstaan. Met mijn ouders ben ik voornamelijk naar Frankrijk en Italië geweest, maar toen ik op mijn 16e met de middelbare school naar China ging, raakte ik écht besmet met het reisvirus. 

Welke vakantieplannen had je dit jaar en zijn die door Corona in het water gevallen?

Ik zou dit jaar eigenlijk een half jaar door Azië zijn gaan backpacken. Helaas ging dit
dus niet helemaal door en stond ik na vertrek, 7 weken later, weer op Schiphol in plaats van op een vliegveld op een tropische bestemming ergens in Azië…

Ah, wat zuur om zo je reis af te moeten breken! Je hebt wel al aardig wat landen bezocht. Op welke bestemming ben je verliefd geworden en waarom?

Ik ben verliefd geworden op Sri Lanka, wat een geweldig land. Prachtige natuur, interessante cultuur, mooie stranden en de liefste mensen. In Sri Lanka heb ik echt een stukje van mijn hart achtergelaten en ik ben er 100% zeker van dat ik er nog ooit terugkom. 

Wat is jouw meest bizarre, unieke, grappige of ontroerende reisverhaal?

Mijn meest grappige reisverhaal is denk ik het verhaal waarbij ik op mijn gehuurde scooter per ongeluk een winkel in Laos binnenreed. Vervolgens reed ik zó de schappen in. Ergens ging er iets niet helemaal goed.. Gelukkig was iedereen super lief, had ik niks gebroken, was mijn scooter nog heel én had de winkel ook geen schade. En achteraf konden we er heel hard om lachen. 

Zodra jij weer vrij mag rondreizen, waar gaat de volgende reis dan naartoe?

Ik zou heel graag naar de Filipijnen gaan. Als mijn backpack-avontuur door was gegaan, zouden de Filipijnen mijn volgende bestemming zijn. Wekenlang zon, zee, tropische stranden, heel veel snorkelen en eindeloze scooter ritjes door de jungle, kom maar op!

Welke landen (of ervaringen) staan er nog op jouw travel bucket list?

Iets wat ik heel graag wil doen is skydiven in Dubai, boven de palmeilanden. Ik ben een tijdje terug in Dubai geweest maar toen heb ik het niet gedaan en daar heb ik erg veel spijt van. Dus mocht ik nog een keer in Dubai komen, dan is dat één van de eerste dingen die ik ga doen!

Landen die ik graag nog wil bezoeken zijn India, Australië, Namibië, Costa Rica, Colombia, Jordanië en dus de Filipijnen. Stiekem staat de hele wereld nog op mijn bucketlist, maar dit zijn de landen die het allerhoogste scoren. 

Als geld geen rol speelde, waar zou je volgende reis naartoe gaan?

Als geld geen rol speelde, zou ik een hele luxe reis maken naar Tanzania. Safari’s zijn duur en tegen een bezoekje aan Zanzibar in een mooi resort, zeg ik ook geen nee… Australië zou ook een goede optie zijn.

Wat geef je gemiddeld uit per dag op reis?

Gemiddeld geef ik 30 euro per dag uit. Dit is dan wel in Azië, maar hier kun je vrij makkelijk mee rond komen als je streetfood eet en in goedkope hostels slaapt.

Wat is jouw ultieme (bespaar)reistip?

Een echte bespaartip heb ik niet. Wat ik wel altijd doe, is het bijhouden van mijn uitgaven in speciaal hiervoor ontwikkelde apps. Zo kun je precies zien wat je waaraan uitgeeft en waar je eventueel op zou kunnen besparen. Dit helpt mij om het overzicht te bewaren en zorgt ervoor dat ik niet over mijn budget heen ga! 

Tuurlijk, tijdens het reizen moet je genieten en niet alleen aan het geld denken, maar zeker als je langer reist is het toch wel belangrijk dat je ook je budget in de gaten houdt. Een andere tip is het aanschaffen van een LifeStraw of een andere fles die (kraan)water zuivert. Of je hier nou echt geld mee bespaart durf ik niet met zekerheid te zeggen. De aanschaf van zo’n fles is namelijk vrij prijzig, maar het scheelt je uiteindelijk wel tijdens het reizen! Daarnaast is het ook nog eens hartstikke milieuvriendelijk omdat je niet steeds een nieuwe plastic fles hoeft te kopen.

Op de hoogte blijven van de tofste reisverhalen?

Neem dan zeker een kijkje op haar toffe Instagram-account @laurageboers of bekijk haar website met handige reistips. Op de hoogte blijven van onze reisverhalen en die van andere reizigers? Schrijf je dan hieronder in en ontvang automatisch een mailtje zodra ik een nieuw verslag heb geschreven.

deel dit bericht

Share on whatsapp
Share on email
Share on facebook
Share on twitter

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ben jij klaar om locatie onafhankelijk te gaan werken en leven? Schrijf je – volledig GRATIS! – in op onze tips per mail 

Er is maar één iemand verantwoordelijk voor jouw leven en dat ben jij zelf. Zet daarom vandaag de eerste stap naar jouw droomleven. Je ontvangt na het invullen van het formulier meteen een bevestigingsmail mét eerste inspiratie-tip voor jouw toekomstige remote leven.