De beste reisverhalen van anderen #3 – Maaike Lut

Myanmar

Wij zijn Sander & Jody en hebben onze spullen en appartement verkocht, onze vrienden en familie gedag gezegd om de wereld rond te trekken.

Op thedutchnomads.nl nemen we je mee op reis in onze traveltips en inspireren we je met een locatie-onafhankelijk leven via de ultieme digital nomad guide

Singles hebben huidhonger, reizigers hebben reiskriebels. Voor velen is de vakantie dit jaar in het water gevallen of anders verlopen. In plaats van een avontuurlijke reis naar een ander continent is het hoogstens een staycation, nachtje weg naar de Oosterburen of een vakantie richting de Middellandse Zee voor de echte dare devil geworden. Nu de blaadjes weer van de boom af vallen kijken we allemaal uit naar de volgende vakantie, die voor velen nog uitzichtloos is. Daarom vroeg ik een aantal reisfanaten het hemd van het lijf over hun tofste, grappigste, meest bizarre of levensveranderende reis. Van budget backpacker tot luxepoes. Zodat jij inspiratie op kan doen wanneer we weer teruggaan naar het ‘oude normaal’. In dit tweede artikel in de reeks vertelt blogger Maaike Lut over haar reizen. 

Hey Maaike, wat leuk dat je meer over je reisverhalen wilt vertellen! Kan je kort jezelf voorstellen en uitleggen wanneer jij besmet bent geraakt met het reisvirus?

Joehoe! Ik ben Maaike, 26 jaar en ik reis al mijn hele leven. Omdat mijn ouders ook van reizen houden en zelf veel backpackavonturen hebben beleefd, zat het reizen er bij mij al in vanaf jongs af aan. Maar pas vanaf mijn 19e, toen ik in de reisbranche terecht kwam, werd het echt een lichte obsessie. Vanaf dat moment ben ik ontzettend veel gaan reizen naar alle uithoeken in de wereld, ik kreeg een baan in de reisbranche én ik ben toen iets later mijn reisblog gestart. Je zou dus kunnen stellen dat ik vanaf mijn 19e echt ‘besmet’ ben, maar eigenlijk gaat het al way back.

Welke vakantieplannen had je dit jaar en zijn die door Corona in het water gevallen?

Ik zou op persreizen naar Egypte, Slovenië, Malta en Portugal gaan, welke allemaal zijn geannuleerd vanwege het virus. Daarnaast had ik zelf een droomreis naar IJsland en Amerika gepland, waarbij ik vijf weken met een camper zou rondtrekken. Tot slot was ik van plan weer naar Zuid-Afrika te gaan in het najaar, maar gelukkig was dit nog niet geboekt.

Oef, balen zeg. Zeker omdat 't ook nog eens je werk is. Je hebt wel al aardig wat landen bezocht. Op welke bestemming ben je verliefd geworden en waarom?

Op Japan en Nicaragua! Japan vanwege de geweldige cultuur, maar ook door de combinatie van bruisende steden en rust in de mooie natuur. Daarnaast reisde ik in mijn eentje door Japan en het was mijn eerste soloreis buiten Europa, waardoor ik ook hele mooie herinneringen heb. Nicaragua is daarentegen gewoon een gevoel. De eerste keer dat ik daar kwam, voelde het meteen heel goed. En de tweede keer had ik hetzelfde. Beide landen zijn compleet anders, maar ze zijn beide favoriet! In Europa is Italië trouwens mijn favoriet. Het voelt daar altijd aan als vakantie, het eten is lekker en ik ben gek op het buitenleven!

Dit bericht bekijken op Instagram

Napels 🧡

Een bericht gedeeld door Maaike Lut | Reisblogger (@travelalut) op

Wat is jouw meest bizarre, unieke, grappige of ontroerende reisverhaal?

Poeh, er schieten nu allerlei reisverhalen door mijn hoofd, maar het gekste is toch wel het slapen in een bordeel in Bangkok. Gelukkig is het alweer 15 jaar geleden, maar mijn ouders konden tijdens onze backpackreis door Thailand absoluut geen slaapplek vinden in Bangkok. Volgens mij was het toen een nationale feestdag, waardoor alles al volgeboekt was. We hadden al uuuuuren in de brandende zon en met onze backpacks door Bangkok rondgestruind, op zoek naar een hotel of guesthouse (en nee, er was toen geen Booking.com). Uiteindelijk zijn mijn ouders, uit wanhoop, bij een bordeel terecht gekomen. We wisten op dat moment niet dat het een bordeel was trouwens; daar kwamen we laat in de avond pas achter. Maar het was wel ontzettend ranzig en ik heb toen als 11-jarige keihard gejankt. Ik sliep in mijn lakenzak en het was echt vre-se-lijk. Maar wel een hele ervaring!

Zodra jij weer vrij mag rondreizen, waar gaat de volgende reis dan naartoe?

Als de hele wereld weer mogelijk en veilig is, dan wil ik zo snel mogelijk op een tweede wereldreis gaan. Ik ben al even aan het sparen, dus hopelijk kan ik dan meteen meerdere landen bezoeken. India, Japan en Australië zou ik dan héél graag willen bezoeken, maar ik sta ook te popelen om naar Afrika te gaan (Madagaskar, Rwanda, Oeganda en Kenia).

Welke landen (of ervaringen) staan er nog op jouw travel bucket list?

Qua landen heb ik nog zoveel landen op mijn bucketlist staan. Vooral veel landen in Afrika spreken me nu het meeste aan, omdat ik nog maar weinig van Afrika heb ontdekt. Daarnaast heb ik wat ervaringen op mijn bucketlist staan: snorkelen met walvishaaien, berggorilla’s in het echt zien, een lange roadtrip maken op de motor, ooit een keer bungeejumpen en een ballonvaart maken!

Als geld geen rol speelde, waar zou je volgende reis naartoe gaan?

Japan!

Wat geef je gemiddeld uit per dag op reis?

Dat ligt echt compleet aan de bestemming. Soms geef ik 20 euro uit per dag, soms 80 euro. Sommige landen zijn nou eenmaal veel duurder dan andere landen. En tijdens mijn wereldreis moést ik wel op het budget letten, dus ook toen gaf ik minder uit. Zo gaf ik gemiddeld 25 euro per dag uit in Honduras en El Salvador, terwijl ik tijdens mijn laatste reis door Portugal 70 euro per dag uitgaf. Overigens geef ik ook altijd een stuk meer uit op losse stedentrips, omdat ik dan lekker veel uit eten ga en totaal niet op de centen let.

Wat is jouw ultieme (bespaar)reistip?

Goed zoeken naar vliegtickets! Ik merk dat zoveel mensen nog altijd veel te veel betalen voor een ticket, wat helemaal niet nodig is. Vaak ben ik een aantal dagen bezig met het zoeken naar een goed vliegticket, waarbij ik veel kijk op Skyscanner, maar ook op de sites van de luchtvaartmaatschappij zelf. Speel met data, met verschillende vliegvelden en je kunt zo honderden euro’s besparen! Je moet er vaak wel wat werk voor doen, maar dan heb je ook wat.

Op de hoogte blijven van de tofste reisverhalen?

Neem dan zeker een kijkje op haar toffe Instagram-account @travelalut of download haar e-book om helemaal goed voorbereid op reis te gaan. Op de hoogte blijven van onze reisverhalen en die van andere reizigers? Schrijf je dan hieronder in en ontvang automatisch een mailtje zodra ik een nieuw verslag heb geschreven.

deel dit bericht

Share on whatsapp
Share on email
Share on facebook
Share on twitter

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ben jij klaar om locatie onafhankelijk te gaan werken en leven? Schrijf je – volledig GRATIS! – in op onze tips per mail 

Er is maar één iemand verantwoordelijk voor jouw leven en dat ben jij zelf. Zet daarom vandaag de eerste stap naar jouw droomleven. Je ontvangt na het invullen van het formulier meteen een bevestigingsmail mét eerste inspiratie-tip voor jouw toekomstige remote leven.