De beste reisverhalen van anderen #1 – Alex & Lise

Myanmar

Wij zijn Sander & Jody en hebben onze spullen en appartement verkocht, onze vrienden en familie gedag gezegd om de wereld rond te trekken.

Op thedutchnomads.nl nemen we je mee op reis in onze traveltips en inspireren we je met een locatie-onafhankelijk leven via de ultieme digital nomad guide

Singles hebben huidhonger, reizigers hebben reiskriebels. Voor velen is de vakantie dit jaar in het water gevallen of anders verlopen. In plaats van een avontuurlijke reis naar een ander continent is het hoogstens een staycation, nachtje weg naar de Oosterburen of een vakantie richting de Middellandse Zee voor de echte dare devil geworden. Nu de blaadjes weer van de boom af vallen kijken we allemaal uit naar de volgende vakantie, die voor velen nog uitzichtloos is. Daarom vroeg ik een aantal reisfanaten het hemd van het lijf over hun tofste, grappigste, meest bizarre of levensveranderende reis. Van budget backpacker tot luxepoes. Zodat jij inspiratie op kan doen wanneer we weer teruggaan naar het ‘oude normaal’. Lise van het reiskoppel Alexander en Lise hebben de primeur en trappen met deze reeks af. 

Hey Lise, wat leuk dat je meer over jullie reisverhalen wilt vertellen! Kan je kort jezelf voorstellen en uitleggen wanneer jij besmet bent geraakt met het reisvirus?

Ik (Lise) reis samen rond met Alex. Momenteel verblijven we in Byron Bay, NSW, Australië. Ik ben al heel vroeg besmet geraakt met het reisvirus. Ik ben opgegroeid in Engeland, ben op mijn 17e met een vriendinnetje naar Spanje verhuisd, om vervolgens door te reizen naar Costa Rica. Sindsdien kan ik niet meer stoppen. De wereld is te mooi om op één locatie te blijven wonen. Toen Alex mij leerde kennen, had hij volgens mij nog maar een of twee keer gevlogen, en niet buiten Europa. Dat veranderde uiteraard snel…

Foto van het reiskoppel Alex & Lise

Welke vakantieplannen had je dit jaar en zijn die door Corona in het water gevallen?

We woonden net ongeveer 2 jaar in Oslo, Noorwegen, toen we besloten om onze banen op te zeggen, onze spullen weer te verkopen en naar Australië te gaan om heel het land rond te reizen in ‘n jaar tijd. We kwamen hier begin februari aan en al snel zaten we in lockdown in de staat Victoria. Toen 1 juni aan werd gegeven wat we in New South Wales konden reizen, zijn we direct daarheen gereden, om vervolgens ook hier weer ‘vast te zitten’ aangezien de staatsgrenzen naar West Australia, Queensland, Northern Territory, South Australia en Tasmania nog steeds dicht waren of weer dicht gegooid werden. Helaas, geen rondje Australia voor ons…

Wat balen zeg. Maar gelukkig hebben jullie zo te zien al heel wat reizen op jullie lijst staan. Op welke bestemming ben je verliefd geworden en waarom?

Anglesea, in Victoria. Het begin van The Great Ocean Road. Hier zaten we 3 maanden in lockdown en hebben we elke dag gesurfd. Deze plek heeft ons hartje veroverd door de lieve mensen, het kleine mini dorpje, de goede surf en de prachtige cliff formaties. Naast Anglesea, heeft Byron Bay onze harten veroverd. We wonen hier nu al drie maanden en het is geweldig! De prachtige natuur, de mooie stranden, het relaxte gevoel, het gekke hippiegehalte wat je hier nog terugvindt met nu ook een mix van het ‘kijk-mij-nou’-gehalte. Al met al heel bijzonder. We voelen ons hier heel erg thuis!

Wat is jouw meest bizarre, unieke, grappige of ontroerende reisverhaal?

Voor mij was dit toen ik met vriendinnen in Costa Rica meer dan tien jaar geleden in Costa Rica woonde. We besloten een weekendje naar Tamarindo (aan de oostkust van Costa Rica) te gaan. Op de terugweg zaten we met z’n vijven in de taxi, waarna de taxichauffeur onderweg plotseling stopte. Hij moest zogenaamd een lekke band gaan wisselen, maar commandeerde daarna dat een van ons in een dichte kofferbak moest gaan liggen. Ontzettend vreemd en vaag en we zaten in de middle of nowhere. Ik ben toen met een ander vriendinnetje in de middle of nowhere uitgestapt en gaan liften. Misschien achteraf niet het slimste idee, maar wat moesten we anders? Gelukkig hadden we ‘n succesvolle lift en is dit allemaal goed afgelopen. 

Zodra jij weer vrij mag rondreizen, waar gaat de volgende reis dan naartoe?

Dat hangt ervan af of we langer in Australië kunnen blijven of niet. Dan hopen we dat dat Queensland en West Australië is. Als we niet langer kunnen blijven, gaan we wellicht nog wat maanden terug naar Indonesië.

Welke landen (of ervaringen) staan er nog op jouw travel bucket list?

Heb je even? Dat is echt een hele lijst… Ik denk dat het reizen voor ons vooral gaat om ervaringen en andere culturen leren kennen. We hoeven niet per se altijd alle mooiste watervallen te zien, de beste stranden, of de echte hotspots. We houden vooral van ons thuis voelen waar we ook zijn. Maar als we moeten kiezen dan zou dat zeker New Zealand, Japan, Canada, Antarctica zijn. Maar ja, ook wel weer meer landen…het is lastig. Het liefste zien we de hele wereld!

Als geld geen rol speelde, waar zou je volgende reis naartoe gaan?

We proberen niet te veel te focussen op geld, aangezien je dat behoorlijk in de stress kan laten schieten. Het gaat er voor ons niet zozeer om hoe duur een reis ergens naar toe is, maar hoe we met ons geld daar om gaan. Wij hoeven niet in de duurste hotels te slapen en naar de duurste restaurants, we houden meer van local dingen… We kiezen dan nu voor Nieuw Zeeland denk ik!

Wat geef je gemiddeld uit per dag op reis?

Zoals eerder aangegeven focussen wij niet te veel op geld, en hebben we dan ook echt geen idee wat we gemiddeld per dag uitgeven. Dus hier kan ik echt geen antwoord op geven. Geld is op als het op is haha! Hangt er natuurlijk ook allemaal af wat je doet, waar je eet, waar je slaapt etc. 

Wat is jouw ultieme (bespaar)reistip?

Niet naar de meest toeristische hotspots gaan, local foods eten of zelf eten maken, hostels, airbnb’s of houseshare ipv hotels en je eigen vervoer hebben of kiezen voor public transport.

Op de hoogte blijven van de tofste reisverhalen?

Volg dit leuke reiskoppel dan op instagram via @alexandlise. Op de hoogte blijven van onze reisverhalen en die van andere reizigers? Schrijf je dan hieronder in en ontvang automatisch een mailtje zodra ik een nieuw verslag heb geschreven.

deel dit bericht

Share on whatsapp
Share on email
Share on facebook
Share on twitter

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ben jij klaar om locatie onafhankelijk te gaan werken en leven? Schrijf je – volledig GRATIS! – in op onze tips per mail 

Er is maar één iemand verantwoordelijk voor jouw leven en dat ben jij zelf. Zet daarom vandaag de eerste stap naar jouw droomleven. Je ontvangt na het invullen van het formulier meteen een bevestigingsmail mét eerste inspiratie-tip voor jouw toekomstige remote leven.