Bunq bank: de ideale bank voor de wereldreiziger

Myanmar

Wij zijn Sander & Jody en hebben onze spullen en appartement verkocht, onze vrienden en familie gedag gezegd om de wereld rond te trekken.

Op thedutchnomads.nl nemen we je mee op reis in onze traveltips en inspireren we je met een locatie-onafhankelijk leven via de ultieme digital nomad guide

Bunq bank: als wereldreiziger kan je er niet zonder. Dit zeg ik niet omdat Bunq mij sponsort (I wish!) of omdat ik aandelen heb in Bunq bank. Ga je op vakantie naar een land met een andere valuta of voor langere tijd rondreizen naar verschillende bestemmingen, dan zijn bankkosten vaak een doorn in het oog. Het is natuurlijk super zuur om veel te betalen om simpelweg geld uit te geven. Ik vertel je in dit artikel alles over deze relatief nieuwe bank.

Wat is bunq?

Bunq is een online bank, opgericht door Ali Niknam in 2012 door Amsterdam. Deze bank verleent net als de Rabo of ING financiële diensten, maar onderscheidt zich op een aantal vlakken. Zo betaal je bij bunq geen wisselkoers-opslag over je transacties in een andere valuta. Met een account kan je tot 25 rekeningen openen, allemaal voorzien van een unieke IBAN-code. Je bepaalt tevens zelf welke rekening(en) worden gekoppeld aan jouw bankpas.

De voordelen van bunq

Dat wij heel blij worden van bunq bank, mag duidelijk zijn. Maar als reiziger is deze bank eigenlijk een must. We zien veel mede-reizigers gelukkig ook overstappen op deze bank, waardoor je veel kosten in het buitenland bespaart. Hierbij alle voordelen voor jou op een rijtje.

Nooit meer wisselkoers-opslag

Standaard wordt er wisselkoers-opslag berekend wanneer je pint in een andere valuta. Op de omrekening van Euro naar de desbetreffende vreemde valuta wordt door alle banken winst gemaakt. Bij bunq maken ze gebruik van de Mastercard exchange rate, waardoor je flink euro’s kunt besparen wanneer je in het buitenland betaalt. Zo kan je met bunq tot 3% op je gepinde bedrag besparen. Direct de voordelen van bunq ervaren? Vraag je bunq-rekening aan en ontvang direct 10 euro tegoed op je rekening.

Het kan wel zo zijn dat lokale banken nog om transactiekosten vragen. Die betaal je wel nog en gaan buiten bunq om. Tevens kan je met een standaardpakket 10x per maand gratis pinnen in een vreemde valuta. 

bunq passen

Veiligheid met een bunq-bankrekening

Pincode direct in de app aanpassen

Vertrouw je die shady bank in dat donkere steegje niet helemaal? Nadat je hebt gepind, kan je direct in de app je pincode wijzigen. Mocht je gescammed zijn, dan heb je dat risico gelijk afgevangen.

Landen aanzetten waarvoor jouw pas geldt

Je kan zelf bepalen voor welke landen je pas geactiveerd wordt. Ben je in Thailand, dan zet je alleen dat land gemakkelijk aan in de app. Op die manier verklein je de kans op fraude in andere landen.

Regel alles gemakkelijk via de app

Pas kwijt? Rekening openen of opheffen? Het kan allemaal gemakkelijk in de app. Binnen een paar seconden heb je alles geregeld en hoef je dus niet uren telefonisch in de wacht te staan. Koppel gemakkelijk een 2e rekening aan je bankpas en je kunt direct, met een andere pincode, geld opnemen van een andere rekening. Ook handig als je verschillende spaardoelen hebt of een rekening met anderen deelt.

Open direct jouw bunq-rekening met 10 euro tegoed

bunq travelcard

Naast de debit-rekeningen, is het ook mogelijk om een creditcard aan te vragen bij bunq. Bij deze travelcard betaal je net als de andere passen geen wisselkoers-opslag in een andere valuta. Je betaalt geen maandelijkse kosten over deze mastercard en kan er gemakkelijk overal ter wereld mee betalen.

Ook al is het officieel een ‘creditcard’, waarbij je normaliter op krediet koopt, is dat hier niet het geval. Deze kaart checkt direct je saldo waardoor je niet rood kan komen te staan of extra rente betaalt over de schulden. Vraag direct je bunq travelcard aan.

deel dit bericht

Share on whatsapp
Share on email
Share on facebook
Share on twitter

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ben jij klaar om locatie onafhankelijk te gaan werken en leven? Schrijf je – volledig GRATIS! – in op onze tips per mail 

Er is maar één iemand verantwoordelijk voor jouw leven en dat ben jij zelf. Zet daarom vandaag de eerste stap naar jouw droomleven. Je ontvangt na het invullen van het formulier meteen een bevestigingsmail mét eerste inspiratie-tip voor jouw toekomstige remote leven.