Digital nomad worden?

Digital nomad worden?

Onze digital nomad guide helpt je met alle voorbereidingen. Laat je e-mailadres achter en je wordt doorgestuurd naar de betaalpagina

Denk jij erover om het roer om te gooien?

Wil jij digital nomad worden en het roer omgooien? Dan is dit het moment. In 2019 was het voor veel opdrachtgevers nog spannend om met freelancers samen te werken. Toen lukte het ons al om de juiste klanten aan te trekken. Laat staan nu! Steeds meer opdrachtgevers vinden het prima dat specialisten op afstand werken. Als digital nomad ligt de wereld letterlijk aan je voeten: de wereld opent steeds verder en er is meer vraag dan ooit naar online specialisten. 

Je bent op deze pagina terecht gekomen omdat je de eerste stappen zet om een digital nomad te worden óf omdat je nog een paar zaken moet uitvogelen. Wij zijn er hier voor je. Met onze tips om digital nomad te worden én je een liefdevolle schop onder je kont te geven. Om zo’n belangrijke beslissing in je leven te maken, moet je actie ondernemen. Bepaal een deadline, stel een doel (‘zodra ik maandelijks 1.000 euro omzet draai ga ik op reis’) en maak een actielijst welke zaken je nog moet regelen. 

Onze digital nomad guide neemt je stap voor stap mee op reis. We schoppen de belangrijkste belemmeringen onderuit, inspireren je met ons verhaal, zijn open over onze financiën en delen de tofste digital nomad bestemmingen met je. 

digital nomads

Digital nomad worden? Zorg voor de juiste voorbereiding

Wij zaten niet van de ene op de andere dag in het vliegtuig, op reis naar ons digital nomad avontuur. Daar gingen flink wat voorbereidingen aan vooraf. We zetten de belangrijkste voor je op een rijtje.

 

Zakelijk

Digital nomad worden en geld verdienen op reis? Bepaal hoe je geld gaat verdienen.

 • Kan je huidige baan op afstand uitvoeren?
 • Hoe staat je huidige werkgever tegenover werken op afstand?
 • Lukt bovenstaande niet? Bepaal dan aan de hand van je skills waar je goed in bent 
 • Schrijf je in bij de KVK 
 • Bepaal waar je doelgroep zit en zorg dat je hier zichtbaar bent. Voor mijn freelance-werkzaamheden werkt LinkedIn goed. 

Financieel

Maak een plan: zodra je weet wat je maandelijks minimaal nodig hebt, kun je daar naartoe werken 

 • Breng je huidige inkomsten en uitgaven in kaart
 • Uitgaven: hoe kan je hierop besparen? Welke kosten kun je bijvoorbeeld wegstrepen als je naar het buitenland gaat? Bepaal hoeveel inkomen je minimaal nodig hebt maandelijks. Dit is afhankelijk van je eigen levensstijl en de bestemming. Op Nomadlist vind je gemiddelden per locatie.
 • Hou een buffer van 6 maanden aan. Doe het bovenstaande bedrag keer 6 en zorg dat dit op je rekening staat. Heb je een paar tegenvallers op reis? Dan hoef je hierdoor niet meteen met hangende pootjes terug te reizen.

Overige zaken in Nederland regelen

Vergeet je de volgende zaken niet?

 • Blijf je in Nederland ingeschreven of schrijf je uit?
 • Hou je je telefoonabonnement aan of ga je over op prepaid, zodat je je Nederlandse nummer behoudt?
 • Check de dekking van je zorg- en reisverzekering. Met sommige verzekeringen dekken bijvoorbeeld maar tot maximaal 100 dagen in het buitenland
 • Kies voor een bank met wisselkoersen (bijvoorbeeld Bunq of een creditcard van Wise)
 • Vraag een American Express Goldcard aan (eerste jaar gratis) en spaar gratis vliegpunten
 • Regel de juiste vaccinaties, visums en boek die vlucht! 🥳

Digital nomad worden?

Dan is de ultieme digital nomad guide écht wat voor jou

Deze guide is echt wat voor jou als…

✔️ Je jezelf niet meer thuisvoelt in je 9-5 baan

✔️ Je door corona erachter bent gekomen dat op kantoor werken niet noodzakelijk is 

✔️ Je grote droom vrijheid is, maar je wordt belemmerd door je partner, gezin, geld, of “bullshit-belemmeringen” die door de maatschappij zijn bedacht 

✔️ Je de keuze hebt gemaakt, maar op zoek bent naar een praktische aanpak 

✔️ Je wilt weten of er meer is dan de huidige “rat race” 

✔️ Je je graag wilt omringen met andersdenkenden

Myanmar

Over ons

Hoi! Wij zijn Jody en Sander, sinds 2019 reizen wij rond als digital nomads. Inmiddels zijn we oude rotten in het vak, want inmiddels weet bijna iedereen hoe het is om locatie-onafhankelijk te werken. Wij hebben (ook tijdens miss rona) gewerkt vanuit Thailand, Laos, Indonesië, Portugal, Italië, Mexico en natuurlijk Nederland. En wij willen jou ook inspireren om je mooiste leven te leiden. Benieuwd hoe wij dat hebben aangepakt? Alle zaken die wij vooraf moesten uitzoeken, hebben we voor jou in deze guide gezet. Zo maak jij een vliegende start en heb je alle informatie op zak die nodig is om aan jouw vrije leven te beginnen. 

Op de hoogte blijven van onze avonturen?

Schrijf je in voor onze reisverslagen en ontvang een mailtje (gemiddeld 1 – 2x per maand) als er een nieuw verslag geschreven is.