Reisdagboek 11: we zijn verhuisd!

Myanmar

Wij zijn Sander & Jody en hebben onze spullen en appartement verkocht, onze vrienden en familie gedag gezegd om de wereld rond te trekken.

Op thedutchnomads.nl nemen we je mee op reis in onze traveltips en inspireren we je met een locatie-onafhankelijk leven via de ultieme digital nomad guide

We zijn verhuisd! Helaas niet naar een tropisch oord, maar naar Lagos. Overigens komt dat tropische oord steeds meer in zicht, we hebben namelijk nieuwe reisplannen gemaakt. Benieuwd waarom we naar Lagos zijn verhuisd en op welk continent wij vanaf begin 2021 vertoeven? Lees dan snel ons nieuwste verslag. 

Onze twee maanden in Portimao

Maar voordat ik daarover vertel, eerst meer over onze tijd in Portimao. Maar liefst twee (!) maanden hebben we hier vertoefd. De eerste week was behoorlijk wennen: het was rustig en geen café’s om te werken. Best wel een omslag voor ons als doorgewinterde digital nomads. Gelukkig lag de oceaan in onze achtertuin en hadden we in oktober veel mooie dagen. Te koud om in de grote plas te springen (al dachten sommige dare devils daar anders over) maar prima om op het strand in zwemkleding te vertoeven. 

Over die stranden: mán wat was dat mooi. Ik vertelde er ook al over in ons vorige reisverslag. Goudkleurige rotsen en een azuurblauwe zee. Een supergoede vakantiebestemming in de zomer, als je het mij vraagt. We wilden natuurlijk de hele Algarve ontdekken en hebben de hele zuidkust gezien: van het meest oostelijke puntje, tegen Spanje aan, tot Sagres, het meest zuidwestelijke punt van Europa en alles daar tussenin. Een stadje dat je dan zeker niet mag overslaan is Tavira: kleine en schattige straten, veel huizen voorzien van schattige tegeltjes. Echt Portugees en een mooi, fotogeniek plaatsje. 

Van Portimao naar Lagos

Over fotogenieke plaatsen gesproken: Lagos is er ook zo een. Mooie, oude gebouwen, kleine straatjes en het strand tegen de stad aan. Het verschil met andere plaatsen? Een grotere digital nomad community. Want eerlijk? Die begonnen wij (en dan vooral ik) na verloop van tijd wel te missen. Ik kroop bijna tegen de muren omhoog in Portimao van het thuiswerken. Sander heeft een hyperfocus, maar ik werk liever ergens anders dan thuis. Ik denk dan even een ‘snelle lunch’ te maken en eindig in een driegangenmenu. Nee, niet heel productief werkt dat. 

Ook begon Portimao langzaam maar zeker te veranderen in een Benidorm-bastards oord. Ik had afgesproken met een meid aan het strand en we zouden dan ook even de expats-bijeenkomst bijwonen. Eenmaal daar aangekomen zagen we allemaal vijftigplussers in Halloween-kostuums (het was eind oktober). We keken vertwijfeld om ons heen en niemand sprak ons echt aan. We moesten vast verkeerd zitten of de meeting was verplaatst naar een andere plek. Achteraf bleek dat we wél goed zaten en dat pensionado’s ook prima expats kunnen zijn. Oeps, inschattingsfout. Prima natuurlijk, maar niet helemaal het publiek waarmee ik verwacht te bonden.

Na twee maanden besloten we dat het mooi was geweest in Portimao. Een prima tijd gehad met een vast groepje waarmee we af en toe wat gingen eten of iets bezoeken, maar tijd om verder te gaan. Lagos it is! Afgelopen maandag zijn we verhuisd. We zitten nu met onze woning midden in het centrum, alles is binnen handbereik en er zijn een aantal koffiebarretjes waar we vanuit kunnen werken. Top!

Winter in Portugal

Zowel kerstmis als koning winter hebben hun intrede gedaan in Portugal. Hoewel ik twee weken geleden nog helemáál geen kerstvibes voelde (want: nog lekker warm) terwijl de kerstboom al stond opgetuigd in het winkelcentrum, heb ik dat nu zeker wel. Onze nieuwe woning hebben we voorzien van een kleine kerstboom en buiten snijdt de wind langs ons gezicht. Nu waart er momenteel een of andere Syberische beer over Portugal (niet de woorden van de weerman, maar van mij) en is het extra koud. Tel daarbij op dat er in onze woning geen zon naar binnen schijnt, de isolatie slechter is dan in Nederland, mijn garderobe hier niet op is voorbereid en we alleen een airco hebben die warmte blaast ipv een echte verwarming en je begrijpt: tijd om onze biezen te pakken. Voor wie mij een beetje kent, weet dat bij iedere graad dat de temperatuur daalt onder de 20, mijn humeur met ten minste tien punten daalt. 

Portugal in betere tijden, eh temperaturen

As we speak heb ik vanmiddag naar een winterjas gezocht. Nog niet gevonden, omdat ‘ie niet te duur moet zijn en ik er ook niet wil uitzien alsof ik uit een willekeurige kledingcontainer ben gekropen. Zonde om natuurlijk een duur exemplaar aan te schaffen als we over zes weken weggaan. Maar als ik niets koop, word ik over een paar weken in een zilveren deken afgevoerd ben ik bang. To be continued, morgen wordt mijn dag ;-). 

Onze volgende bestemming

Goed, lang genoeg om de hete brei heen gedraaid: we hebben een nieuwe bestemming! Sander stond hier in ‘t begin niet voor open (maar hé, what’s new) en daarom maakte ik me niet direct zorgen. In de eerste instantie was Thailand onze back-up: het leek er even op dat we een visum hiervoor konden krijgen. Uiteindelijk bleken de voorwaarden hier wat lastiger voor te zijn dan vooraf gedacht en is dit niet de meest aantrekkelijke optie. Welke dat dan wel is?

Mexico! Ik, Jody, wil al zó lang naar Mexico. Eigenlijk was het plan om vanaf september 2020 vanuit Argentinië door Zuid-Amerika te reizen waarbij we in ieder geval Argentinië, Chili (en natuurlijk Patagonië), Colombia en daarna Mexico zouden bezoeken. Helaas liep het even anders (voor het geval je het hebt gemist, er waart al een aantal maanden een virus door de wereld) en werd er een rood kruis door die plannen gezet. Toen ik erachter kwam dat Mexico open is en je zes maanden visumvrij kan blijven, kon m’n geluk niet op. Sander daarentegen stond hier niet erg voor open, omdat ‘t onbekend is en je niet weet wat je aantreft. 

In verschillende Facebookgroepen speciaal voor digital nomads lazen we steeds meer positieve berichten en het feit dat het kwik daar gemakkelijk de 28 graden aantikt, zijn voor mij voldoende redenen om er naar af te reizen. Terwijl ik subtiel (not) Mexico iedere dag ter sprake bracht, kapte Sander ieder gesprek hierover standaard af. Stiekem was ‘ie wel al vooronderzoek aan ‘t doen, want zo is ‘ie dan ook wel weer. Toen ‘ie na ‘n middag tot op z’n onderbroek was verregend in Portimao en een goedkope vlucht had gezien (die ik al twee keer had laten zien, maar oké), opperde hij het idee om die vlucht te boeken. Nou prima joh, jouw idee ;-). Als je écht zo graag naar Mexico wilt, ga ik wel mee….. (😜)

15 januari naar Mexico

En dus gaan we naar MEXICO! Het land van de sombrero’s, taco’s, tequila en margarita’s: ik heb er zó veel zin in! (En Sander inmiddels ook, gelukkig). We zijn momenteel accommodaties aan het zoeken in Playa del Carmen en we vliegen naar Cancún. Maar eerst natuurlijk nog de feestdagen doorkomen in Portugal. Hier worden de maatregelen per 18 december versoepeld en mogen restaurants met kerst en oud en nieuw tot 01.00 open blijven (restaurants zijn hier sowieso open, maar dan dus wat langer). Het lijkt er dus op dat we in ieder geval wat kunnen vieren. Aanstaande maandagavond gaan we wat anderen hier ontmoeten, dus leuk als we met ‘n kleine groep kunnen samen komen. 

Na de feestdagen blijven we nog tot 4 januari in Lagos om daarna nog een kleine ‘vakantie’ in Portugal te pakken. Een week naar Lissabon, weekend naar Porto (daarvoor heb ik die winterjas vooral nodig omdat ‘t daar nu rond de 8 graden is) en dan vanuit Lissabon naar Cancún vliegen. Wat ons betreft wordt 2021 een topjaar en wij kijken ernaar uit. Jullie ook?

Op de hoogte blijven van onze avonturen? Meld je aan voor onze updates. Je ontvangt dan automatisch een mailtje zodra er een nieuw reisverslag online staat!

deel dit bericht

Share on whatsapp
Share on email
Share on facebook
Share on twitter

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ben jij klaar om locatie onafhankelijk te gaan werken en leven? Schrijf je – volledig GRATIS! – in op onze tips per mail 

Er is maar één iemand verantwoordelijk voor jouw leven en dat ben jij zelf. Zet daarom vandaag de eerste stap naar jouw droomleven. Je ontvangt na het invullen van het formulier meteen een bevestigingsmail mét eerste inspiratie-tip voor jouw toekomstige remote leven.