Geheime plekjes Bali

Myanmar

Wij zijn Sander & Jody en hebben onze spullen en appartement verkocht, onze vrienden en familie gedag gezegd om de wereld rond te trekken.

Op thedutchnomads.nl nemen we je mee op reis in onze traveltips en inspireren we je met een locatie-onafhankelijk leven via de ultieme digital nomad guide

Bali is niet bepaald het eerste eiland waar je heen gaat om hidden spots te ontdekken. Het eiland is in no-time gegroeid. Een keer met je ogen knipperen en er is een nieuwe plaats ontstaan waar alle hipsters en surfdudes samenspannen. Toch zijn er een aantal plaatsjes redelijk onontdekt en die ga ik vandaag met je delen.

Geheim plekje #1: Sidemen

Vergeet de verdorde rijstveldjes die nog heel af en toe oppoppen wanneer je goed om je heen kijkt in Canggu en vergeet de prachtige rijstvelden van Ubud (maar dan boordevol toeristen). Sidemen is een schattig dorpje ten Noord-Oosten van Ubud. Je vindt hier wel de fantastische rijstvelden, niet die hordes toeristen of over-rated Bali Swings. Wij houden ervan!

Tijdens onze rondrit met privé-chauffeur Ketut maakten we af en toe een stop om een foto te nemen en kwamen letterlijk geen enkele andere toerist tegen. We dronken een koel drankje in een verlaten cafe met prachtig uitzicht over de rijstvelden. Helaas hadden we slechts 1 dag en daardoor geen tijd om Sidemen zelf te verkennen. We hopen in het voorjaar terug te komen en dan zeker zelf erop uit te gaan met de scooter in het ruwe landschap.

geheim plekje bali: sidemen

Geheim plekje #2: Tukad Cepung Waterval

Geen tourist trap waar je 2 uur lang in de rij moet staan om een foto te kunnen maken, maar een prachtige hidden gem. Door de natuur loop je over de trap naar beneden, op weg naar de waterval. Je moet een stuk door een kleine rivier lopen (met maximaal water tot kniehoogte) over stenen om er te komen. Tip: neem waterschoenen mee!

Na zo’n 250 meter arriveer je bij de waterval die door rotsen is omgeven, waardoor het een soort overdekte plek lijkt. De waterval zelf is mooi maar niet spectaculair, dat is vooral de omgeving. Tel daarbij op dat je slechts een handjevol toeristen om je heen hebt staan, wat het nog een stuk magischer maakt. De natuur maakt je uitzicht extra mooi, dus sta hier even bij stil als je het gaat bekijken.

tukad cepung waterval

Geheim plekje #3: Jatiluwih rijstvelden

Helemaal geheim is dit plekje niet meer, aangezien deze rijstvelden op de Unesco werelderfgoedlijst staan. Dat zou je echter niet verwachten wanneer je erdoorheen rijdt, omdat het hier zeker niet is overladen met toeristen.

We hadden ons vooraf er nog niet echt in verdiept en bleken, met de scooter, via de ‘achteringang’ binnen te zijn gekomen. Toen we even parkeerden voor het standaard rondje foto’s, (we waren de enigen op scooter) bleek dat we een kaartje hadden moeten kopen bij de ingang. Omdat we via de andere kant erin waren gereden, hadden we dat gemist, maar het was geen enkel probleem.

De meesten gaan dus via de “normale” ingang naar binnen, kopen een kaartje en lopen door de velden. Je kan hier verschillende routes lopen, met hikes van 1 tot ongeveer 4 kilometer. Doe je het met de scooter (wat dus gewoon mag), dan heb je binnen no-time alles gezien. Dikke aanrader!

jatiluweh rijstvelden

Geheim plekje #4: Angsri hotsprings

Ga je naar de Jatiluwih rijstvelden, vergeet dan niet een stop te maken bij de Angsri hotsprings. Deze 2 geheime plekken in Bali liggen vlakbij elkaar en zijn dus prima te combineren. De hotsprings worden gevuld door middel van water uit de bergen (de waterval zelf is overigens niet specifiek de moeite waard). Je hebt de keuze uit 2 publieke baden en 1 privé bad dat lekker warm is. Zeker even doen!

angsri hotsprings

Helaas hebben we minder veel hidden spots in Bali bezocht dan we hoopten, maar ondanks dat konden we een leuk lijstje samenstellen. Toch hopen we nog een keertje terug te komen om deze lijst verder aan te vullen. Wat is jouw ultieme geheime spot op Bali? Laat het weten in de reacties!

deel dit bericht

Share on whatsapp
Share on email
Share on facebook
Share on twitter

2 reacties

  1. Ik ben in december nog in Bali geweest. We waren in Ubud in het tanah merah art ressort en hadden eigenlijk het plan watervallen te bezoeken. Alleen bij het resort zelf is een route naar beneden naar een rivier waar ook een waterval is. Echt een prachtig stukje natuur! En het mooiste is: er was helemaal niemand!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Ben jij klaar om locatie onafhankelijk te gaan werken en leven? Laat je inspireren met ons e-book

Er is maar één iemand verantwoordelijk voor jouw leven en dat ben jij zelf. Zet daarom vandaag de eerste stap naar jouw droomleven. Na het invullen van het formulier word je doorgestuurd naar de betaalpagina. Nadat je 17,95 voor het e-book van 49 pagina’s hebt betaald word je automatisch doorgestuurd naar het e-book dat je digitaal kan downloaden.