De beste reisverhalen van anderen #7 – Fulltime Travels

Myanmar

Wij zijn Sander & Jody en hebben onze spullen en appartement verkocht, onze vrienden en familie gedag gezegd om de wereld rond te trekken.

Op thedutchnomads.nl nemen we je mee op reis in onze traveltips en inspireren we je met een locatie-onafhankelijk leven via de ultieme digital nomad guide

Singles hebben huidhonger, reizigers hebben reiskriebels. Voor velen is de vakantie dit jaar in het water gevallen of anders verlopen. In plaats van een avontuurlijke reis naar een ander continent is het hoogstens een staycation, nachtje weg naar de Oosterburen of een vakantie richting de Middellandse Zee voor de echte dare devil geworden. Nu de blaadjes weer van de boom af vallen kijken we allemaal uit naar de volgende vakantie, die voor velen nog uitzichtloos is. Daarom vroeg ik een aantal reisfanaten het hemd van het lijf over hun tofste, grappigste, meest bizarre of levensveranderende reis. Van budget backpacker tot luxepoes. Zodat jij inspiratie op kan doen wanneer we weer teruggaan naar het ‘oude normaal’. In dit zevende artikel in de reeks vertellen Rita en Dennis (beroemd en berucht onder de naam ‘Fulltime Travels’) over hun -jawel- fulltime reizen. 

Hey! Wat leuk dat je meer over je reisverhalen wilt vertellen! Kan je kort jezelf voorstellen en uitleggen wanneer jij/jullie besmet bent geraakt met het reisvirus?

Wij zijn Dennis en Rita en sinds 2012 reizen we samen de wereld over. Elk jaar maakten we een verre reis en een citytrip, maar fulltime reizen was altijd een droom van ons. Na jaren van wikken en wegen trokken we eindelijk de stoute schoenen aan. We verkochten ons huis, werden freelancers en vertrokken in september 2019 voor onbepaalde tijd de wereld in. We begonnen in Rusland en pakten daar de Trans Mongolië Express dwars door Rusland, Mongolië en China. Vervolgens reisden we naar Noord-Korea, Nepal, India, Malediven, Singapore, Indonesië en Australië.

Welke vakantieplannen hadden jullie dit jaar en zijn die door Corona in het water gevallen?

Helaas moesten we na een half jaar terugkeren naar Nederland door Covid19. We waren op dat moment in Nieuw-Zeeland in lockdown. De bedoeling was om twee maanden door dit prachtige land te reizen, daarna zouden we naar Fiji, Samoa en Hawaï gaan. Verder stond Midden- en Zuid-Amerika op de planning. Zodra het weer mogelijk is om te reizen, maken we onze wereldreis af!

Op welke bestemming zijn jullie verliefd geworden en waarom?

Dat is absoluut Nepal! We hadden totaal geen verwachting van Nepal. Natuurlijk leek het ons gaaf, maar we hadden nooit verwacht dat we zo verliefd zouden worden op het land. Je wordt daar als reiziger met open armen ontvangen. De Nepalezen zijn ontzettend vriendelijk en er hangt een bepaalde spirituele sfeer die we nergens anders voelden. Voor reizigers heb je er alles: eeuwenoude cultuur en historie, actieve trekkingen tussen de grootste bergen ter wereld en weelderige jungle waar je onder andere neushoorns en tijgers spot.

Wat is jullie meest bizarre, unieke, grappige of ontroerende reisverhaal?

Dat is het beklimmen van het niet-gerestaureerde deel van de Chinese Muur. De dag ervoor sliepen we in de buurt bij een Chinese familie. Na een koude nacht werden we opgehaald door onze gids (hij sprak overigens geen woord Engels). Samen met nog een andere reiziger zouden we die dag zes uur lang hikken en klimmen. We hoorden dat het heftig zou worden, maar we hadden niet verwacht dat het daadwerkelijk klimmen was zonder tuigje.

Het eerste gedeelte van de Muur vonden we al pittig. Met adrenaline door je lichaam haal je diep adem en begin je met klimmen. De stenen zijn zo beschadigd hier dat je bij het minste of geringste uitglijdt. De kiezels vallen hier letterlijk duizend meter naar beneden. Vooral niet naar beneden kijken! Ondanks dat het doodeng is, vonden we het geweldig! We genoten van het uitzicht en je zag de Muur als een slang zigzaggend over de bergen. Dan realiseer je hoe machtig dit bouwwerk is en wat voor moeite men heeft gedaan om dit te realiseren.

Iedere keer als we weer een top hadden bereikt namen we pauze om te genieten van het uitzicht en namen we foto’s van elkaar. Doordat we maar met drie reizigers waren deden we het rustig aan en moedigden we elkaar aan tijdens het klimmen. Het engste moest nog komen. We komen aan bij een moeilijk gedeelte waar je zonder tuigje een heel stuk naar boven moest klimmen. Onze reactie was HELL NO. Maar opgeven en teruggaan was geen optie. Knikkende knieën in combinatie met een vleugje hoogtevrees begonnen we met klimmen. Eenmaal boven waren we zo trots! Als je iets engs vindt en je gaat er alsnog voor, dan realiseer je je dat je alles kunt bereiken.

Zodra jullie weer vrij mogen rondreizen, waar gaat de volgende reis dan naartoe?

Dan pakken we het eerste het beste vliegtuig naar Nieuw-Zeeland. Helaas hebben we door corona niks van het land gezien, terwijl we alleen maar positieve verhalen hoorden. We waren drie weken in Auckland en we zijn helaas niet verder gekomen dan onze hotelkamer.

Welke landen (of ervaringen) staan er nog op jullie travel bucket list?

Vanuatu, Antarctica, Peru, Nieuw-Zeeland en Samoa zijn landen waar we absoluut naartoe willen. Maar hoe meer je ziet, hoe langer het lijstje wordt helaas haha.

Als geld geen rol speelde, waar zou je volgende reis naartoe gaan?

Naar Antarctica!

Wat geef je gemiddeld uit per dag op reis?

We letten op ons budget, maar we vinden het belangrijk om niet na te denken als we iets tofs willen doen. Wat betreft slaapplekken wisselen we hostels met goedkopere hotels af. We slapen altijd in een privékamer en kijken we of er goede internetverbinding is voor ons werk. We eten vaak streetfood wat we enorm lekker vinden, maar met de kerstdagen gingen we ook wat duurder uiteten. Als we alles bij elkaar optellen, zijn we ongeveer 60 euro per persoon per dag kwijt.

Wat is jullie ultieme (bespaar)reistip?

We merken dat vooral excursies een grote hap in het budget kunnen zijn. Kijk daarom of je bepaalde excursies zelf kunt doen. Zo hebben wij nu drie weken Galapagos geboekt voor nog geen 800 euro per persoon. Veel mensen pakken hier een vijf- of zevendaagse trip met een boot om de eilanden te ontdekken. Maar dit kost toch al gauw op 2500 euro per persoon.

Op de hoogte blijven van de tofste reisverhalen?

Neem dan zeker een kijkje op hun toffe Instagram-account @fulltimetravel of hun gelijknamige website. (Alle foto’s op deze pagina zijn van hun) Op de hoogte blijven van onze reisverhalen en die van andere reizigers? Schrijf je dan hieronder in en ontvang automatisch een mailtje zodra ik een nieuw verslag heb geschreven.

deel dit bericht

Share on whatsapp
Share on email
Share on facebook
Share on twitter

Eén reactie

  1. Hoi Rita en Dennis een prachtig verhaal wat jullie verteld hebben.
    Hoop voor jullie dat de geplande reis t.z.t. doorgang kan vinden!!
    Véél succes!!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ben jij klaar om locatie onafhankelijk te gaan werken en leven? Schrijf je – volledig GRATIS! – in op onze tips per mail 

Er is maar één iemand verantwoordelijk voor jouw leven en dat ben jij zelf. Zet daarom vandaag de eerste stap naar jouw droomleven. Je ontvangt na het invullen van het formulier meteen een bevestigingsmail mét eerste inspiratie-tip voor jouw toekomstige remote leven.