De beste reisverhalen van anderen #2 – Suzanne van Duijn

Myanmar

Wij zijn Sander & Jody en hebben onze spullen en appartement verkocht, onze vrienden en familie gedag gezegd om de wereld rond te trekken.

Op thedutchnomads.nl nemen we je mee op reis in onze traveltips en inspireren we je met een locatie-onafhankelijk leven via de ultieme digital nomad guide

Singles hebben huidhonger, reizigers hebben reiskriebels. Voor velen is de vakantie dit jaar in het water gevallen of anders verlopen. In plaats van een avontuurlijke reis naar een ander continent is het hoogstens een staycation, nachtje weg naar de Oosterburen of een vakantie richting de Middellandse Zee voor de echte dare devil geworden. Nu de blaadjes weer van de boom af vallen kijken we allemaal uit naar de volgende vakantie, die voor velen nog uitzichtloos is. Daarom vroeg ik een aantal reisfanaten het hemd van het lijf over hun tofste, grappigste, meest bizarre of levensveranderende reis. Van budget backpacker tot luxepoes. Zodat jij inspiratie op kan doen wanneer we weer teruggaan naar het ‘oude normaal’. In dit tweede artikel in de reeks vertelt travelblogger Suzanne van Duijn van Vrijemeid over haar reizen. 

Hey Suzanne, wat leuk dat je meer over je reisverhalen wilt vertellen! Kan je kort jezelf voorstellen en uitleggen wanneer jij besmet bent geraakt met het reisvirus?

Mijn naam is Suzanne van Duijn, 32 jaar en parttime digital nomad. Ik ben locatie-onafhankelijk ondernemer en kan werken waar ik wil. Ik werk normaal gesproken graag regelmatig in het buitenland, maar door corona zit ik al langer in Nederland dan goed voor me is 😉 Ik raakte echt besmet met het reisvirus tijdens mijn eerste backpacktrip in Indonesië in 2010. Samen met een vriendin reisde ik drie weken op de bonnevooi van Jakarta tot Lombok. Een groot avontuur met heel weinig geld. Toen dacht ik: wauw, dit kan gewoon. Sindsdien kom ik vrijwel elk jaar in Azië, al wissel ik dat graag af met Noord-Amerika, Midden-Amerika en Oceanië. Van Zuid-Amerika en Afrika zou ik graag meer ontdekken. Europa komt later wel, dacht ik altijd. Nou, wie weet heb ik daar door corona nu opeens de ruimte voor.

Welke vakantieplannen had je dit jaar en zijn die door Corona in het water gevallen?

Ik zou in maart naar Marokko gaan en in mei naar Spanje. Allebei gecanceld. Dus zou ik het wel zien. Plots was het zomer en daarna wilde ik echt graag weg, dus boekte ik een vakantie naar Griekenland. Die werd een paar uur(!)van tevoren gecanceld. Het zit niet mee dit jaar, haha.

Dit bericht bekijken op Instagram

Mijn levensjaar als 31-jarige in een notendop...🥜👇 Ik was veel in Nederland. En ik zou liegen als ik zou zeggen dat dat alleen door corona kwam... Mijn 'goede' voornemen voor 2020 was: minder reizen. Nou, dat is gelukt! Ik ben als 31-jarige slechts twee(!) keer in het buitenland geweest. Een unicum voor mij! In oktober 2019 reisde ik een maand door Australië 🇦🇺. In december 2019 ging ik een weekendje naar Londen 🇬🇧. Verder: een handjevol (dag)trips in Nederland. But hey, I will survive! Elk nadeel heb z'n voordeel...👇 De hele reden dat ik minder wilde reizen dit jaar, was drieledig: - Het milieu🌱 - (Reis)vermoeidheid`😴 - Volle focus op mijn business📈 Toch was het even slikken toen corona voor mij bepaalde dat ik niet zo maar weg kon dit jaar. Al gauw kwam echter het besef: vrijheid zit in zoveel meer dan reizen. Ik gaf er zelfs een TEDx Talk over!🎤 Daarnaast heeft de volle focus op business zijn vruchten 🍇 afgeworpen: ik lanceerde dit jaar mijn boek, coachingtraject en e-course. Mijn blog groeide (na een coronadip) hard. En ook Snappr gaat hartstikke goed! Een hoop geoptimaliseerd, een (remote) team en vooral veel klanten. Op VrijeMeid.nl vind je een blogje met de 31 hoogtepunten van mijn jaar als 31-jarige. Dinsdag word ik 32! Stiekem verlang ik wel weer naar een jaar met veel reisjes 😉 #digitalnomads #nomadiclife #reizen #followyourdreams #worldcitizen #modernnomads #visitholland #hellofrom #igholland #hollandismooi #allmaar #alkmaarprachtstad #welkomteruginnl #verliefdopnederland #reisblogger #travelblogger #travelnetherlands 📸 by @kimvanweering

Een bericht gedeeld door Suzanne | VrijeMeid.nl (@vrijemeid) op

Ai, dat is zuur... Je hebt wel al aardig wat landen bezocht. Op welke bestemming ben je verliefd geworden en waarom?

Zuidoost-Azië! Na die backpacktrip in 2010 ging ik in 2011 twee maanden soloreizen door Vietnam, Laos en Cambodja. Daarna nog vaker naar Thailand, Maleisië, Indonesië, Japan en de Filipijnen. Azië voelt als thuiskomen. Al ben ik snel verliefd, haha. Ik vond Midden-Amerika ook geweldig. En Australië en Nieuw-Zeeland. En Kenia. En USA… Azië heeft echter de gouden combinatie van heerlijk weer, prachtige rijstvelden, tropische stranden, vriendelijke bewoners, lage kosten, goed internet, lekker eten… Waar vind je dit allemaal tegelijk?!

Wat is jouw meest bizarre, unieke, grappige of ontroerende reisverhaal?

Meestal vertel ik dan het verhaal van West-Australië. Met twee vriendinnen kocht ik in 2014 een busje en reisden we drie maanden door de outback. Onderweg ging onze bus kapot en logeerden we een hele week bij een groep automonteurs, die onze bus helaas niet konden fixen. Of die keer dat ik achterop een motor stapte in Vietnam en drie dagen off-the-beaten-path ging. Die keer dat ik mijn duikbrevet haalde, of juist die keer dat ik haaien, schildpadden en mantaroggen zag. Goud! In Amerika roadtrippen was ook top, met een bijna lege tank, zonder eten naar bed, en ‘per ongeluk’ 1300 kilometer op een dag moeten rijden. What can I say? Van reizen leer je veel en maak je mooie herinneringen.

Zodra jij weer vrij mag rondreizen, waar gaat de volgende reis dan naartoe?

Zuid-Afrika stond hoog op de bucketlist voor eind dit jaar. Hopelijk kan ik daar in 2021 alsnog naartoe. Ik zou ook graag Zuid-Amerika ontdekken, ik wil meer van de USA zien, en uiteraard nog vaak terug naar Azië. In Europa staan IJsland en Schotland hoog op mijn lijst, al ben ik een simpele vakantie Frankrijk ook weer gaan waarderen dit jaar ;-). 

Welke landen (of ervaringen) staan er nog op jouw travel bucket list?

Zie bovenstaande. Maar eigenlijk alles. Een zeilreis lijkt mij ook vet, liefst in de Cariben. En een yogaretreat in Azië. Als digital nomad zou ik graag een tijd in Kaapstad zitten, en in Mexico. Ik kan nog wel even doorgaan?

Als geld geen rol speelde, waar zou je volgende reis naartoe gaan?

Hmm, wellicht eens Antarctica dan. Het trok me nooit per se, maar door Floortje naar het Einde van de Wereld en de verhalen die ik erover heb gelezen in het boek ‘Reis rond de wereld’ trekt het mij nu wel. Het is wel erg duur, maar als geld geen rol speelt, why not?

Wat geef je gemiddeld uit per dag op reis?

Poeh, dat verschilt zo per land. In Zuidoost-Azië kan je prima rondkomen met 30 euro per dag. In Japan was het 100 euro. Vaak kan je het zo gek maken als je zelf wilt, maar laten we zeggen 50 euro gemiddeld. Als je met z’n tweeën reist, is het bovendien altijd voordeliger omdat je veel kosten kan delen.

Dit bericht bekijken op Instagram

Eind 2018 werkte ik (onder andere) een maand vanaf Bali. Dit kon ik doen dankzij remote verdienmodellen. Remote betekent 'op afstand'. Remote verdienmodellen zijn dus manieren om op afstand geld te verdienen 💻💰🌴 Ik maak onderscheid tussen actieve en passieve remote verdienmodellen 👇 Actieve remote verdienmodellen zijn manieren om op afstand geld te kunnen verdienen. Vaak zijn dit online werkzaamheden die je kan uitvoeren ongeacht locatie. Denk aan online coachingsessies met klanten en sponsored post voor VrijeMeid.nl. Ook PR voor klanten kan ik vrijwel helemaal online en dus op afstand doen. Wanneer ik het uitbesteed aan een team, wordt het zelfs passief geld verdienen!💪 Passieve remote verdienmodellen zijn manieren om geld te verdienen zonder dat je daar actief uren voor hoeft te maken. Geen uurtje-factuurtje-werken dus, maar een business die ook doorloopt als je een weekje vakantie hebt (bijvoorbeeld op de Komodo-eilanden zoals op deze foto). Passief inkomen verdien je bijvoorbeeld via e-books, e-courses en affiliate marketing. Zo kwam er bij mij geld binnen terwijl ik snorkelde met mantaroggen!🏆 Meer weten over remote verdienmodellen? Meer voorbeelden horen? En kijken welke remote verdienmodellen jij kan gaan hanteren in jouw business?👇 Ik geef morgen (4 mei) eenmalig een online workshop over Remote Verdienmodellen! In samenwerking met @dutchdigitalnomads van @cornersoftheworld.nl vertel ik je van 9:30-11:00 uur alles over hoe je meer online geld kan verdienen. Een kaartje koop je via de link in bio. Prijs: slechts €25! Er is plek voor 8 personen om de workshop interactief te kunnen houden, zodat je mijn expertise en tips ook meteen kan toepassen op je eigen situatie en je vragen kan stellen. Zou jij ook meer remote willen werken en online geld kunnen verdienen? Of ben jij al locatie-onafhankelijk en verdien je al genoeg geld? 😁 #remotework #passiefinkomen #digitalnomadgirls #dutchdigitalnomads #remotewerken #onlineworkshop #workshop #remoteverdienmodellen #verdienmodellen #remoteworking #moneytalks #komodo #indonesia #digitalnomad

Een bericht gedeeld door Suzanne | VrijeMeid.nl (@vrijemeid) op

Wat is jouw ultieme (bespaar)reistip?

Doe niet te gek. Natuurlijk kan je elke dag excursies boeken, cocktails drinken en gaan shoppen, maar ik reis liever vaker. En dus houd ik mijn uitgaven beperkt. Ik geef niet per se om dure hotels, dus ik boek liever een meer simpele Airbnb. Op eten wil ik niet veel besparen, ik wil wel lekker eten haha. Maar gelukkig eet ik streetfood en ben ik gek op het proeven van de lokale keuken. Vaak veel goedkoper ook dan Westerse restaurants. En de beste tip: langer reizen en slow reizen is relatief goedkoper dan veel korte tripjes. Vliegtickets zijn relatief duur, dus ga liever een keer lang dan drie keer kort. 

Op de hoogte blijven van de tofste reisverhalen?

Volg dan deze ‘Freedompreneur’ @vrijemeid. (Alle gebruikte afbeeldingen zijn van haar op deze pagina). Wil jij net als zij ook een vrijemeid (of man) worden? Volg dan haar digital nomad e-course, waar je je voor aanmeldt via deze link. Op de hoogte blijven van onze reisverhalen en die van andere reizigers? Schrijf je dan hieronder in en ontvang automatisch een mailtje zodra ik een nieuw verslag heb geschreven.

deel dit bericht

Share on whatsapp
Share on email
Share on facebook
Share on twitter

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ben jij klaar om locatie onafhankelijk te gaan werken en leven? Schrijf je – volledig GRATIS! – in op onze tips per mail 

Er is maar één iemand verantwoordelijk voor jouw leven en dat ben jij zelf. Zet daarom vandaag de eerste stap naar jouw droomleven. Je ontvangt na het invullen van het formulier meteen een bevestigingsmail mét eerste inspiratie-tip voor jouw toekomstige remote leven.